Borden en symptomen van acute bloedarmoede

Borden en symptomen van acute bloedarmoede

Anemie is een aandoening veroorzaakt door een gebrek aan rode bloedcellen circuleren in de bloedstroom, waardoor weinig energie en een verandering in uiterlijk. De tekenen en symptomen van acute bloedarmoede kan snel gaan branden. Vanwege de mogelijk gevaarlijke onderliggende oorzaken die doorgaans gepaard acute anemie, is het belangrijk om het probleem direct zo spoedig mogelijk herkennen en een behandeling.

Soorten

Anemie wordt gedefinieerd als het hebben van een laag aantal rode bloedcellen. Terwijl een officiële diagnose wordt aanbevolen als bloedarmoede wordt vermoed, anemie algemeen aangenomen dat een symptoom van een onderliggende oorzaak dan een aandoening van zijn eigen zijn. Anemie is onderverdeeld in de categorieën van chronische en acute bloedarmoede. Terwijl de symptomen van de twee zijn vergelijkbaar, acute anemie onderscheidt zich door een snel begin en de ernst.

Identificatie

Tekenen en symptomen van acute anemie zijn niet karakteristiek extreme vermoeidheid en vermoeidheid, duizeligheid en ongewone bleekheid van de huid. Bloedingen en hemolyse (een storing in de rode bloedcellen) gemeenschappelijk zijn onderliggende oorzaken van acute anemie en symptomen worden gevoeld. Als geel gekleurde huid, meestal veroorzaakt door geelzucht, en donkere urine samen voorkomen, kan dit een indicator van hemolyse zijn. Een recent trauma en diep blauwe plekken van de huid, samen met tekenen van acute bloedarmoede kunnen wijzen op inwendige verwondingen, die de bloedingen kunnen veroorzaken.

Overwegingen

Om nauwkeurige diagnose acute anemie en sluiten alle mogelijke onderliggende aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt de symptomen, het is belangrijk dat een grondige medische voorgeschiedenis gegeven. Acute anemie kunnen worden veroorzaakt door blootstelling aan bepaalde drugs, andere bronnen van bloedverlies en schildklier problemen. Om te sluiten andere diagnose, dient een gedetailleerde medische familiegeschiedenis ook worden gegeven, en tekenen en symptomen moeten worden gedetailleerd. Sommige aandoeningen die acute bloedarmoede kan veroorzaken eerder onopgemerkt gebleven.

Effecten

Acute bloedarmoede kan een nadelige en mogelijk fatale gevolgen hebben. Indien acute anemie onmiddellijke medische behandeling ontvangt, dood mogelijk, afhankelijk van de oorzaak van de anemie, en trauma vitale organen als de tekens niet onmiddellijk zichtbaar. Bloedtransfusies zijn vaak nodig in de behandeling van acute anemie. Andere gelijktijdige aandoeningen die optreden bij acute bloedarmoede symptomen zijn congestief hartfalen en hersenbeschadiging.

Misvattingen

Terwijl anemie als een universeel conditie, leeftijd en geslacht kan een groot deel van die meer vatbaar voor acute anemie spelen. De symptomen algemeen hetzelfde blijven ondanks verschillende oorzaken van acute anemie. Pasgeborenen worden soms getroffen door acute anemie als gevolg van een geboortetrauma, of kan bloedarmoede worden wanneer gaan via een snelle groeispurt. Tienermeisjes kunnen bloedarmoede geworden als gevolg van ongewoon zware periodes, en tieners in het algemeen zijn gevoelig voor acute anemie als gevolg van de snelle groei en het gebrek aan voeding ook. Mannen met een aanleg voor erfelijke aandoening kan het bloed die niet goed stolt, waardoor acute bloedarmoede bij zelfs de mildste van trauma hebben.

Waarschuwing

Hoewel het niet gebruikelijk is, kan acute anemie optreden tegelijk chronische anemie. De tekenen en symptomen van chronische bloedarmoede kan komen langzaam op, totdat een persoon is wennen aan een lager energieniveau. Een plotseling ontstaan ​​van ernstiger lethargie mag niet worden genegeerd. Terwijl chronische bloedarmoede niet altijd ernstig en kan medicinaal worden behandeld, acute bloedarmoede moet vaak veel meer ernstige en onmiddellijke aandacht, en op tekenen of symptomen moeten snel worden gevolgd door een bezoek aan een kliniek of meldkamer.