Bone Spur Remedies

Ett ben sporre, känd för det medicinska samfundet som en osteophyte, definieras av American Academy of ortopeder som en överväxt av benvävnad. Även ben sporrar är inte smärtsam i sig, kan muskler, senor och ligament som gnids mot ben sporre bli inflammerad och svullen, ibland orsakar svår smärta.

Vad orsakar Bone Spurs?

Den överväxt av ben som definierar ett ben sporre är ofta en reaktion på små skador som sker på senor, ligament och brosk i lederna dagligen. Ibland följer en viss skada, men ben sporrar ganska ofta är en del av den naturliga processen av åldrande. De är särskilt vanligt hos dem med artros, eftersom brosket som skyddar ändarna av benen blir slitna och inflammerad. Övervikt, snäva ligament och fattiga sittande skor kan också leda till inflammation och skador på dessa strukturer. I varje fall, kroppens svar på denna skada är att bygga nytt ben.

Funktioner och identifiering

Bone sporrar kan uppstå på någon av ben i kroppen, men är vanligast på hälarna, ryggraden och skuldran. De är ofta de första märkbara symptom på ett annat tillstånd, t.ex. spinal stenos eller plantar fasciit, vilket leder till hälsporre.

Ibland du eller din läkare kan faktiskt känna knölen från ett ben sporre, men oftast de diagnostiseras av en Xray, CT eller MRT undersökning.

Behandla Bone Spurs

Du kan ha ben sporrar utan att ens inse det, så de flesta kräver ingen behandling alls. När behandling behövs, tar det i allmänhet symptomen, snarare än benet sporra sig själv.

Smärtsamma ben sporrar kan ofta hanteras med över disk, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som ibuprofen eller naproxen. Is, höjd och vila den kroppsdel ​​kan också hjälpa dig att hantera smärtan av en inflammerad ben sporre.

Beroende på placeringen av ben sporre, en ortosanordning, till exempel en sko insats, kan både hjälpa till att lindra smärta och förhindra ytterligare skador. Om ingen av de många ortoser som finns i butiken där du köper dina NSAID ger lindring, kan du behöva få recept från läkare för att få en ortos skräddarsydd för just din situation.

En svårare, men ändå lika viktig behandling, är att hålla din vikt ner. Bära runt överskjutande pounds skadar lederna och kan leda till skapandet av ben sporrar.

Kirurgi

Ibland smärta, svullnad eller inflammation från en osteophyte kan vara så försvagande att kirurgiskt avlägsnande av sporre är det bästa alternativet. Detta är sant om ben sporre begränsar din rörelseomfång, vilket kan hända med ben sporrar i axel, armbåge, häl och ryggrad. Bone spur borttagning sker ofta under andra operationer för att behandla artrit och kan göras antingen genom ett öppet snitt eller genom artroskopi.

Förebyggande / Lösning

Eftersom ben sporrar är en ganska vanlig reaktion på åldrande ben, muskler, senor och ligament, det finns inte mycket att göra för att förhindra dem. Men att upprätthålla en hälsosam livsstil, bland annat att hålla vikten nere, träna regelbundet --- komma ihåg att värma upp och värma ner som en del av att motion --- och bär välsittande skor kommer att gå en lång väg mot att undvika svullnad och smärta i samband med det värsta ben sporrar.

Varning

Medan de flesta ben sporrar är godartade eller på sin höjd irriterande, de ibland lossna och fastna i en led eller det gemensamma foder. Detta kan leda till att gemensamt för att "låsa upp", vilket kommer att orsaka ökade ledskador. Om detta inträffar, ska du boka tid för att se en ortoped.