Bone Marrow Testresultaten

Bone Marrow Testresultaten

Beenmerg is het zachte, sponsachtige weefsel in beenderen die rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes veroorzaakt. Beenmerg testen vereist het verwijderen van een kleine steekproef van beenmerg voor onderzoek.

Functie

Artsen frequent beenmergonderzoek Om te bepalen of kankercellen aanwezig in het beenmerg. Deze tests worden vaak gebruikt om leukemie, lymfoom, trombocytopenie, myelofibrose en diagnose van bloedarmoede.

Soorten

Een beenmergpunctie-test gaat met behulp van een injectiespuit om vloeibare beenmerg halen. Een beenmergpunctie vereist het verwijderen van een kleine kern van intacte beenmerg met een grote naald.

Functies

Beide beenmergonderzoek meestal met extractie beenmerg monsters van heup van een patiënt. Beenmerg wensen kunnen worden genomen van het borstbeen, het borstbeen.

Normale resultaten

Normale beenmerg resultaten bevatten gezonde hoeveelheden bindweefsel, vetcellen en hematopoietische cellen, die de bloedvormende cellen zijn.

Abnormale resultaten

Abnormale resultaten omvatten doorgaans te weinig rode bloedcellen te weinig bloedplaatjes of abnormale witte bloedcellen. Artsen gebruiken deze abnormale resultaten te beslissen welk type behandeling het meest effectief is voor de patiënt zal zijn.

Time Frame

Een beenmerg monster wordt onmiddellijk naar de medische laboratorium voor het testen. Patiënten krijgen meestal de resultaten binnen 2 dagen.