Blaas Ziekte Symptomen

De blaas is een orgaan in het menselijk lichaam dat urine opslaat. Wanneer de blaas wordt ziek, kan een persoon ervaart ongemakkelijke en pijnlijke symptomen. Tests kunnen worden gedaan door uw arts om de oorzaak van de ziekte te bepalen. De behandeling hangt af van welke ziekte van invloed is op uw blaas.

Symptomen

Volgens Merck.com, symptomen van blaas ziekte zijn bloed in de urine, troebele urine, pijn bij het plassen en problemen met urineren, dat is vaak de oorzaak van een blaasontsteking. Oudere mensen met een blaasontsteking kan blaas incontinentie (urineverlies bij hoesten of bewegend) ervaren. Als u symptomen zoals koorts, koude rillingen, misselijkheid of braken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Oorzaken

Oorzaken van de blaas ziekten omvatten onjuiste voeding, infectie ofwel van slechte hygiëne of ziekte, en kanker. Een dieet dat uit teveel soda en weinig water kan leiden tot een blaasontsteking. Buiten komende oorzaken, zoals hoesten, kan de blaas incontinentie veroorzaken, vooral tijdens de zwangerschap, na de bevalling, en als je ouder als de blaas wordt zwak. Slechte hygiëne kan een blaasontsteking veroorzaken door het verspreiden van bacteriën uit het genitale gebied.

Identificatie

Diverse blaas ziekten kunnen worden geïdentificeerd door middel van het testen, zoals urine monsters, echografie van het bekken en cystoscopie. Volgens de National Kidney Diseases en Urologic informatie clearinghouse wordt een cystoscopie als een "onderzoek van de binnenkant van de blaas en urethra" transporteren van urine in de blaas naar de buitenkant van het lichaam verder testen en onderzoek. Indien aanwezig kan een arts bloed in de urine of een hoge witte bloedcellen, die in het algemeen aangeeft infectie te identificeren.

At-home Preventie

Bepaalde blaas infecties, zoals die veroorzaakt door infectie, slechte hygiëne en slechte voeding, kan worden voorkomen door juiste thuiszorg. Vrouwen moeten voorkomen dat te veel badschuim, omdat ze blaasontsteking kunnen veroorzaken. Blijf op een goede hygiëne, zoals dagelijks wassen, vooral de geslachtsdelen. Drink veel gezonde vloeistoffen, zoals water, en die met elektrolyten om je blaas gespoeld en schoon.

Medische behandeling

Na de diagnose van je met blaas en vaatziekten, kan uw arts medicijnen voorschrijven. Bactrim wordt vaak gebruikt om de blaas infecties. U kunt ook de aankoop van over-the-counter medicatie zoals Azo en Cystex. Operaties kunnen blaas incontinentie helpen, zoals het opheffen van de blaas en de blaas vergroting, dat is "een operatie uitgevoerd om de grootte van de blaas te verhogen", zegt de Amerikaanse Urologische Vereniging Foundation.