Blaas CIS: BCG Protocol

Carcinoom in situ (CIS) van de urineblaas bestaat in een vroeg stadium van blaaskanker, wanneer de tumor (en) alleen de binnenste lagen van de blaaswand hebben beïnvloed. Onbehandeld, kan het carcinoom invloed dieper en dieper lagen totdat het doordringt de muur en beïnvloedt de omliggende organen. De soorten bacteriën (NAAM) (BCG) veroorzaakt tuberculose, maar toen verzwakt voor de behandeling van blaas CIS, kunnen de levende bacteriën zich niet vermenigvuldigen en de oorzaak van de ziekte. De bacterie veroorzaakt een immuunreactie die de blaas van de CIS tumoren bevrijdt.

Blaas CIS

Volgens eMedicine, blaas CIS, een vorm van overgangsregeling cell carcinoma (TCC), invloed op 4.000 tot 5.000 mensen in de Verenigde Staten elk jaar, met mannen overtreffen vrouwen 3: 1. Het is goed voor 10 procent van de TCC, de rest is meer invasieve. CIS vormen de bekleding van de blaaswand en neigt langs de binnenkant van de blaas flat te verspreiden. Indien onbehandeld kan invasief en beïnvloeden diepere lagen van de blaas. Symptomen zijn onder meer irritatie bij het plassen en bloed in de urine, maar deze symptomen treden ook op met urineweginfectie. Met cystoscopie, die een instrument gebruikt om te kijken in de blaas, verschijnt CIS rood met een fluweelachtige textuur. Experts geloven dat roken en blootstelling aan milieu-kankerverwekkende stoffen veroorzaakt de meeste blaaskanker.

Instillatie van BCG

De meest voorkomende bereidingen van BCG, Tice en TheraCys, hebben soortgelijke composities. Technisch beschouwd vaccins, bevatten ze levende en dode bacteriën in een gevriesdroogd poeder. Meyer e.a.. In hun overzichtsartikel in "Postgraduate Medicine", legt de arts activeert de bacteriën in 30 tot 50 ml zoutoplossing (ongeveer een ounce) en vervolgens met behulp van een katheter via de urethra, wekt de oplossing in de blaas . Gezien de gelijkenis van CIS symptomen urineweginfecties, moet de arts uitsluiten dat dergelijke infecties voordat de bevolking is de BCG-oplossing.

Retentie in de blaas

Meyer et al. bepalen verder dat de patiënt blijft de oplossing gedurende ten minste een uur en geeft vervolgens. Tijdens dit uur, ligt de patiënt op de rug, de voorkant en beide zijkanten gedurende 15 minuten, zodat de oplossing in contact komt met de blaas voering. Terwijl in de blaas, het BCG veroorzaakt een ontsteking als het immuunsysteem van het lichaam vecht tegen. Immuunsysteem T-cellen en macrofagen rush naar de site en de aanval van de tumoren, samen met de BCG-bacteriën. BCG blijkt ook direct interfereren met de tumorgroei.

Frequentie en aantal behandelingen

De patiënt zal wekelijkse behandelingen ondergaan gedurende zes weken, waarna de arts een cytoscopie uitvoert. Indien nodig, zal de patiënt nog eens zes weken durende regime ondergaan. Meyer et al. verwijzen naar verschillende studies naar de werkzaamheid op te merken dat CIS reageert volledig op de behandeling bij ongeveer 85 procent van de patiënten, met een aantal studies volgt patiënten gedurende maximaal 44 maanden. Patiënten die een of twee behandelingen hebben een laag tarief van CIS herhaling.

Bijwerkingen en risico's

De meeste patiënten ervaren bijwerkingen volgens Meyer et al. In aanvulling op de risico's van de catheterisatie, ongeveer 80 procent van de patiënten ervaart irritatie en moeite met plassen, 40 procent bloed in de urine en 30 procent een koorts van BCG. Meyer et al. aanbevelen analgetica de symptomen, die gewoonlijk binnen twee dagen lossen verlichten. Andere zeldzame maar ernstige effecten kunnen optreden, met inbegrip van granulomen, allergische reacties en een ernstige systemische reactie op BCG. Brosman beveelt aan dat patiënten het toilet schoonmaken na het plassen voor de komende drie urinations om blootstelling familieleden om de bacteriën.

Alternatieve behandelingen

Brosman bevat verscheidene andere chemotherapeutische middelen die kunnen worden gebruikt in plaats van BCG, zoals mitomycine-C, gemcitabine en doxyrubicin, maar BCG blijft de standaard behandeling. Operatie niet een haalbare behandeling vormen omdat CIS heeft vaak kleine tumoren verspreid in de blaas, waardoor het moeilijk is de tumoren en verwijder ze allemaal. Grossman et al. Het toevoegen interferon BCG respons kan verbeteren en voor CIS die niet reageren BCG behandeling, artsen valrubicin proberen. Valrubicin echter, een percentage lage respons in de behandeling van deze patiënten. Verwijdering van de blaas kan nodig zijn als chemotherapeutische middelen falen.