Bilaterale Toe Gevoelloosheid Exercise

Bilaterale Toe Gevoelloosheid Exercise

Bilaterale teen gevoelloosheid kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen. Als het ongemak vooral wordt ervaren tijdens het sporten, dan zijn er een paar dingen in overweging te nemen. Hoewel het mogelijk is dat het ongemak alleen wordt veroorzaakt door slecht passende schoenen, kan ook verband houden met of iets bloedsomloop of neurologische.

Initial Dingen om te overwegen

Het eerste ding om rekening te houden is de vraag of u het dragen van schoenen die uw voeten goed passen. Schoenen die te strak in specifieke gebieden kan de oplage te verminderen, wat leidt tot een onaangenaam gevoel of gevoelloosheid in de ledematen. Als uw voeten of enkels opgezwollen zijn, om welke reden, kan de schoenen die ooit past comfortabel nu worden vernauwen de voet. Grondig te inspecteren de veter en de binnenkant van elke schoenen regelmatig gedragen. Controleer of zelfs vervanging van uw oefening schoenen in het bijzonder.

Bewaak uw stap als het lopen of rennen. Als je hiel helemaal niet komt naar de grond met elke stap, brengt u extra druk op je tenen. Ook vrouwen die waar hakken zijn op het dubbele risico vormen door hun strak zittende schoenen en hun onhandige stap beweging. Open de tenen voelen het lichaamsgewicht voor een tijdsduur, de tenen dreigen te verliezen circulatie.

Problemen met Circulation

Als je hebt uitgesloten uw schoenen of pas als een oorzaak, het volgende ding om te overwegen is uw gezondheid. Diabetes kan een belangrijke bijdrage tot teen gevoelloosheid zijn. Zelfs als je geen diabetes, is het belangrijk om uw bloedsuikerspiegel getest op dit punt. Indien u diabeet bent, meteen daarna een arts; diabetische neuropathie, schade aan de zenuwen, mag nooit lichtvaardig worden genomen.

Slechte doorbloeding als gevolg van hart-en vaatziekten is ook een mogelijkheid. Een arts kan tests uitvoeren om te bepalen of de bloedstroom is een factor in uw gevoelloosheid. Oefening zelf kan gevaarlijk zijn als er een onderliggende probleem circulatie.

Neurologische problemen

Verschillende soorten neuropathies kan tinteling en gevoelloosheid in de extremiteiten:

Sensorische neuropathieën hebben meestal een geleidelijk ontstaan ​​en zijn geassocieerd met tinteling, pijn en gevoeligheid. Motorneuropathieën kan leiden tot verzwakking van de extremiteiten, en autonome neuropathieën gaan meestal vergezeld van meer ernstige symptomen zoals diarree of een licht gevoel in het hoofd. In ernstige gevallen van een van deze aandoeningen, wandelen of slapen kan moeilijk zijn.

Het is uiterst belangrijk om een ​​arts te controleren op deze problemen zien.

Het hebben van een arts het probleem te identificeren

Er zijn talloze andere mogelijke bijdragen aan bilaterale teen gevoelloosheid tijdens het sporten. Tekorten aan vitaminen zoals B-12, of de aanwezigheid van bepaalde toxische stoffen, zoals arseen of kwik, zijn ook mogelijke oorzaken. Glandulaire en metabolische problemen, en cholesterol niveaus, kan worden beschouwd risicofactoren. Het is uiterst belangrijk om een ​​bezoek aan de arts te maken om een ​​factuur van een goede gezondheid te waarborgen.

Testen voor elk van deze mogelijke oorzaken kunnen aan de werkelijke bron van ziekte identificeren. Zelfs als de gevoelloosheid verdwenen na het maken van aanpassingen aan uw schoenen of stride, moet u nog steeds uw arts laten weten. Veel van deze aandoeningen zijn ernstig en zelfs levensbedreigend zijn, dus het zou niet verstandig zijn om het probleem te negeren zijn.