Bijwerkingen van HAART behandeling voor AIDS

HAART staat voor zeer actieve anti-retrovirale therapie. Deze behandeling van HIV omvat het onderdrukken van het virus gedurende een lange tijd om te voorkomen dat AIDS veroorzaakt. Deze behandeling heeft tot doel de niveaus van HIV in het bloed zo laag te houden dat zij geen ziekte veroorzaken. Het doel is deze virusniveaus tot het punt dat zij niet kunnen worden gedetecteerd in het bloed verlagen, hoewel de persoon nog technisch HIV heeft. Hoewel deze medicijnen werken goed, het nadeel is dat de bijwerkingen zo erg kan zijn als AIDS zelf.

NRTI Side Effects

Nucleoside reverse transcriptase remmers of NRTI hebben bijwerkingen die vermoeidheid, braken, diarree, huiduitslag, koorts en buikpijn omvatten.

Proteaseremmers

Bijwerkingen van proteaseremmers zijn diarree, misselijkheid, verminderde totale lichaamsvet en accumulatie van lichaamsvet in een plaats zoals de rug of buik.

NNRTI Side Effects

Stemmingsstoornissen zijn de belangrijkste bijwerkingen van niet-nucleoside reverse transcriptase remmers of NNRTI.

NtRTI Side Effects

De bijwerkingen van nucleotide reverse transcriptase remmers of NtRTI zijn gas, braken, misselijkheid en diarree. Mogelijke lange termijn bijwerkingen zijn lever schade die is potentieel dodelijk zijn.

Integrase Inhibitor Side Effects

Integrase inhibitor bijwerkingen zijn diarree, hoofdpijn en koorts.