Bijwerkingen van cortisoneschoten

Bijwerkingen van cortisoneschoten

Cortisone is een soort corticosteroïd, een medicijn gebruikt om ontsteking veroorzaakt door een verscheidenheid van aandoeningen en ziekten te behandelen. Hoewel het niet een pijnstiller, bij injectie in zachte weefsels of gewrichten, vermindert ontsteking, die de pijn verlicht. Wanneer behoorlijk geïnjecteerd, kan cortisone shots bieden patiënten maanden, of zelfs jaren, van pijnbestrijding. Er kleven enkele nadelen aan deze foto's echter, die afhankelijk van de toestand van de patiënt en de frequentie van de injecties.

Significantie

Cortisoneschoten worden specifiek voor de behandeling van ontsteking die optreedt in gebieden van het lichaam door aandoeningen die zowel zacht weefsel en gewrichtsproblemen beïnvloeden. Sommige van deze aandoeningen omvatten tendinitis, bursitis, artritis en reumatoïde artritis. Er zijn zowel korte als lange-termijn bijwerkingen deze shots, en bijwerkingen voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes. Er kunnen zelfs lange termijn effecten voor degenen die de schoten voor gewrichtsproblemen krijgen specifiek.

Korte-termijn effecten

Hoewel sommige van deze bijwerkingen zijn zeldzaam, ze zijn nog steeds een mogelijkheid. Zij omvatten een depigmentatie van de huid op de plaats van injectie, bacteriële infecties die op de website atrofie (krimpen van de huid), bloedvaten breken hetzij in de huid of spier resulteert in bloeding op de plaats, en een reactie van de medicatie die resulteert in een verslechtering van de ontsteking plaats relief. Het is ook mogelijk om de pezen te worden verzwakt door het schot, en in zeldzame gevallen, een scheuren van de pees.

Lange-termijn bijwerkingen

De lange-termijn bijwerkingen zijn volledig afhankelijk van de dosis cortisone gebruikt en hoe vaak de patiënt de injectie. Sommige van deze bijwerkingen zijn gewichtstoename, verhoogde bloeddruk, de vorming van cataract, botontkalking, makkelijk blauwe plekken en de huid van de injectieplaats dunner. Een van de meer zeldzame lange-termijn bijwerkingen schade aan de botten grotere gewrichten.

Diabetes en infecties

Er zijn bijwerkingen die betrekking hebben op degenen die lijden aan diabetes en infecties. Cortisone-injecties kunnen verhoogde bloedsuikerspiegel bij diabetici. Bijgevolg moet de injecties met voorzichtigheid te worden gebruikt bij patiënten die lijden aan diabetes. Als een patiënt een infectie van een soort, kan de schoten eigenlijk voorkomen dat het lichaam van het bestrijden van de infectie. Het kan ook de infectie erger of bedekken een infectie onderdrukt omdat de symptomen ervan door het verminderen van de ontsteking. Voor degenen die een infectie, worden cortisone shots algemeen niet gebruikt. Bovendien worden de opnamen met uiterste voorzichtigheid wier bloed niet goed stolt.

Gezamenlijke Side Effects

Er zijn bijwerkingen die alleen betrekking hebben op degenen die de cortisone shots voor gezamenlijke problemen of pijn krijgen in het bijzonder. De opnamen kunnen de gezamenlijke weefsel beschadigen, vooral als de patiënt meerdere injecties heeft gekregen, kunnen de ligamenten van de gewrichten worden verzwakt, het gewrichtskraakbeen kan dun, en een infectie kan ook plaatsvinden in het gewricht.