Bijwerkingen van bestraling borstkanker

Volgens de website www.breastcancer.org, borstkanker het gevolg van abnormale veranderingen en ongecontroleerde groei van borstweefsel. Het wordt altijd veroorzaakt door een genetische afwijking in de borst, niet noodzakelijkerwijze erfelijk. Behandelingen zijn beschikbaar voor mensen die zijn gediagnosticeerd met borstkanker, van chemotherapie aan straling tot een holistische aanpak. Elke behandeling heeft bijwerkingen, die variëren per individu.

Huidreacties

Huidreacties soms ontstaat op de plaats wordt behandeld met bestraling. De reactie lijkt gewoonlijk verbrand, en eindigt met enkele kleine peeling. Soms is een meer ernstige reactie kan optreden, die overal kan worden van pijnlijke huid te branden en jeuk.

Pijn op de borst

Sommige pijnscheuten kunnen worden gevoeld in de borst na bestraling, te wijten aan de zenuwen geïrriteerd en gezwollen. Tylenol en ibuprofen kunnen worden gebruikt ter verlichting van de pijn, maar als het ongemak is ernstiger, kan de arts iets sterker voorschrijven.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan overweldigend zijn voor sommige mensen die door bestraling zijn. Het is de meest voorkomende bijwerking. Voor sommige mensen kan het maanden duren voor de vermoeidheid weg te gaan.

Hartproblemen

Sommige mensen gaan door bestraling kan pijn op de borst of ongemak ervaart. Ze kunnen problemen hebben met ademhalen of een onregelmatige hartslag. Sommige mensen kunnen zelfs hartaanvallen, dus is het noodzakelijk dat alle patiënten die bestraald te bespreken met hun arts elke pijn op de borst die zij ervaren.

Ongemak in de oksel

Aangezien de oksel dicht bij de borst, kan eenieder die bestraald oksel pijn of ongemak. Ook kan het feit dat de armen wrijft heen en weer langs de huid tot extra ongemak.