Bidi Roken & Coronary Artery Disease

De gevaren voor de gezondheid van het roken van sigaretten zijn goed gedocumenteerd en gepubliceerd. Er is een alternatieve sigaret bekend als een bidi die wordt aangeprezen als een veiliger product omdat het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat minder tabak. Bidi's kan net zo schadelijk als gewone sigaretten zijn en bijdragen aan dodelijke ziekten zoals kanker en coronaire hartziekte.

Bidi Sigaretten

Bidi's zijn kleine, met de hand gerolde sigaretten verpakt in bruine bladeren. De meeste van hen zijn gemaakt in India en andere landen in Zuid-Azië. Ze zijn aantrekkelijk voor jongeren omdat ze komen in smaken zoals aardbei, chocolade en framboos. Bidi's kunnen online en in winkels die de gezondheid van voedsel, drug parafernalia en etnische boodschappen verkopen worden gekocht.

Coronary Artery Disease

Coronaire hartziekte is een aandoening waarbij de slagaders naar het hart worden beperkt of verstopt door een opeenhoping van plaque. Plaque ontstaat wanneer er ongezonde niveaus van vet, cholesterol en andere stoffen in het bloed. Roken van sigaretten is een van de risicofactoren voor het ontwikkelen van deze ziekte. Roken veroorzaakt schade aan de kransslagaders, die een genezingsproces waar overtollig vetweefsel vrijkomen in de bloedbaan initieert. Volgens de American Heart Association: "Sigarettenrokers zijn twee tot drie keer meer kans om te sterven aan hart- en vaatziekten dan niet-rokers."

Misvattingen

Sommige consumenten zijn van mening dat bidi's zijn een veiliger alternatief voor conventionele sigaretten omdat ze minder nicotine bevatten. Bidi's daadwerkelijk zijn onveilig blijken te zijn en kunnen zo veel schade toebrengen aan het lichaam als de traditionele sigaretten. Hoewel bidi een kleinere hoeveelheid nicotine dan gewone sigaretten, de niveaus van nicotine door rokers ontvangen gelijk of groter bij het roken bidi. In een onderzoek gehouden door het National Institute on Drug Abuse Intramurale Research Program, werden bidi rokers gevonden even zoveel kans om een ​​verslaving aan nicotine als degenen die gewone sigaretten rookt vormen te zijn, waardoor ze dezelfde verhoogde kans op het ontwikkelen van hart of luchtwegen hebben ziekte en kanker.

Betekenis

Het is belangrijk dat de consument de gevolgen van het roken bidi's en de verhoogde kans op het ontwikkelen van coronaire hartziekte en andere voorwaarden volledig te begrijpen. Ouders en opvoeders moeten zich ervan bewust dat deze alternatieve sigaretten aantrekkelijk zijn voor jongeren.

Overwegingen

Andere factoren naast roken dat de kans op het ontwikkelen van coronaire hartziekte verhogen zijn hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en een familiegeschiedenis van vroege hartkwaal. Stoppen met roken en het maken van andere veranderingen voor een gezondere levensstijl kan sterk verminderen de kans dat je wordt gediagnosticeerd met coronaire hartziekte.