Beschrijving van Colon Cancer Symptomen

Darmkanker ontstaat wanneer kanker binnenvalt de dikke darm of het rectum. Het kan leiden tot vele symptomen, met inbegrip van degenen die betrekking hebben op de stoelgang, evenals meer systemische degenen. Er zijn een aantal risicofactoren voor darmkanker en iedereen die deze risicofactoren moeten kijken naar het nemen van preventieve maatregelen, met inbegrip van regelmatig onderzoek van de dikke darm via colonoscopie heeft.

Identificatie

Colonkanker kunnen optreden in de colon, rectum en zelfs de appendix. Colonkanker vormt typisch het gevolg van kleine gezwellen, genaamd poliepen, die optreedt in de colon. Deze gezwellen zijn aanvankelijk niet kanker, maar na verloop van tijd dat ze veranderen in een kwaadaardig vorm. Darmkanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker.

Symptomen stoelgang Related

Veel van de vroege symptomen van darmkanker, vooral wanneer de kanker nog steeds gelokaliseerd in het colon, beïnvloeden stoelgang. Een verandering in de frequentie van de stoelgang kan leiden tot diarree of constipatie. Een ander symptoom is het gevoel van een onvolledige ontlasting, of een plotselinge verandering in de stoelgang diameter. Tenslotte kan de aanwezigheid van bloed of slijm bij ontlasting colonkanker geven.

Andere lokale symptomen

Darmkanker kan ook verstopping van de darmen veroorzaken. Dit kan resulteren in pijn, een opgeblazen gevoel en braken. Soms darmkanker kunnen worden gedetecteerd door een arts als ze een brok in de buik door de tumor kan voelen. Tenslotte soms darmkanker ook invloed op de blaas, die kan leiden tot bloed of lucht in de urine te voeren en kunnen ook leiden tot stinkende lozingen van de vagina.

Systemische symptomen

De groei van kanker kan ook leiden tot plotselinge gewichtsverlies. Dit komt zowel een verlies van eetlust en verhoogde verbranding van calorieën. Kanker kan ook anemie, wat zal resulteren in de patiënt worden bleek en ervaren episoden van duizeligheid en lethargie. Als de kanker verspreidt naar de lever kan ook leiden leverpijn en geelzucht en een toename in lever maat. Als dit gebeurt, de patiënt is ook een verhoogd risico op bloedstolsels.

Risicofactoren

Leeftijd en erfelijkheid zijn twee belangrijke risicofactoren voor het ontstaan ​​van darmkanker. Andere factoren zijn het roken geschiedenis, alcoholgebruik en voeding; diëten hoog in rood vlees en weinig groenten zijn geassocieerd met een hoger risico op colonkanker. Patiënten met een voorgeschiedenis van inflammatoire darmziekten of darmpoliepen zijn ook op een hoger risico. Iedereen die deze risicofactoren heeft moeten regelmatige coloscopieën te krijgen om het uiterlijk van een laat stadium darmkanker te voorkomen.