Beroemde mensen met Attention Deficit Disorder

Attention Deficit Disorder, dat officieel werd erkend als Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD of) door de American Psychiatric Association, moet niet worden beschouwd als een tekortkoming in any way. In feite is er onderzoek naar mensen met kenmerken van ADHD, met name hyperactiviteit, nemen van risico's en een gebrek aan focus suggereren, zijn eigenlijk precies het tegenovergestelde van een tekort - onevenredig begaafd - en er is ook precedent om dit te onderbouwen.

Voorwaarde

ADHD wordt gekenmerkt door dagdromen, hyperactiviteit en ongeorganiseerd gedachten. Op het werk en thuis - als ze niet goed gekanaliseerd, kan dit een negatief effect op veel instellingen hebben. Maar, mits goed en met meer georganiseerde systemen beheerd, de zeer kenmerken die kunnen lijken zo schadelijk upfront daadwerkelijk kan bijdragen aan iemands succes - van desorganisatie stroomt creativiteit, van impulsiviteit stroomt de mogelijkheid om een ​​risico te nemen op een nieuw idee of onderneming.

Historische figuren

Er wordt gespeculeerd dat veel bekende historische figuren had ADHD, maar werden niet officieel gediagnosticeerd als zodanig tijdens hun leven. Het is moeilijk te zeggen of Albert Einstein, Mozart, Winston Churchill of Walt Disney eigenlijk had ADHD, maar volgens een ADD Place, een hub voor ADHD informatie, ze allemaal weergegeven kenmerken verbonden aan deze voorwaarde.

De Kunstenaars

In interviews heeft uitvoerder Justin Timberlake gesproken over zijn ADHD en OCD - een gemeenschappelijke mix van factoren die hij deelt met komiek Howie Mandel. TV huisdecorateur Ty Pennington helpt ook kinderen met ADHD, zoals hij werd gediagnosticeerd met de aandoening als een tiener.

De Ondernemers

De oprichter en CEO van Jet Blue Airlines, David Neeleman, heeft vooral open te zijn over het leven met ADHD geweest. Hij koppelt zijn vermogen out-of-the-box te denken met zijn lancering van het concept van een korting luchtvaartmaatschappij. Kinko's oprichter Paul Orfalea kan de tweede klas hebben gezakt en verdiende C's en D's op de universiteit, maar loopt nu een bedrijf $ 2400000000, toeschrijven zijn succes voor een deel aan de nieuwsgierigheid ADHD rassen.

De Atleten

Michael Phelps en zijn moeder hebben openlijk gesproken over ADHD de Olympische super-zwemmer met het publiek in het hele land. Football Hall of Fame quarterback en sport omroeper Terry Bradshaw gericht zijn ADHD in een boek, terwijl professionele honkbalspeler Scott Eyre officieel werd gediagnosticeerd met ADHD op de leeftijd van 30.