Bericht symptomen van de menopauze

Tijdens en na de menopauze kunnen veranderingen in de niveaus van hormonen in je lichaam ongemakkelijk en afleidende effecten op de gezondheid veroorzaken. Symptomen van de menopauze kan duren voor meerdere jaren, en kunnen negatieve effecten op je geestelijke en lichamelijke gezondheid, hoewel behandelingen zoals hormoontherapie deze symptomen kan verminderen. Volgens de National Library of Medicine en de Mayo Clinic, kunnen vrouwen ervaren post-menopauzale symptomen zoals veranderingen huid en seksuele disfunctie.

Droge huid

U kunt meer jeuk, droogheid en schilfering van de huid na de menopauze als gevolg van lage niveaus van hormonen in je lichaam opmerken.

Haaruitval

Tijdens en na de menopauze, kan je dunner worden van je haar en haarverlies merken op je hoofdhuid, armen, benen en wenkbrauwen.

Mentale veranderingen

U kunt meer prikkelbaarheid, mentale vermoeidheid en afleiding te ervaren terwijl het doen van huishoudelijke taken of werken op uw plaats van tewerkstelling.

Slaapstoornissen

Na de menopauze, kan je beginnen met moeilijk in slaap vallen of door te slapen (slapeloosheid), evenals storingen ervaren in je slaap dat je weggaat unrested gevoel.

Vaginale droogheid

Na de menopauze, je lichaam verliest zijn vermogen om op natuurlijke wijze te smeren de vagina voor en tijdens de geslachtsgemeenschap, wat kan leiden tot pijnlijke seks.

Verminderde Tevredenheid

Je kan een afname in het verlangen of de tevredenheid te ervaren met seks na de menopauze, als gevolg van dalingen in de hormonen die een orgasme moeilijker te bereiken.