Beoordelingsinstrumenten voor Zuigelingen

Beoordelingsinstrumenten voor Zuigelingen

De vooruitgang in de medische wetenschap en het publiek bewust te maken van het belang van de ontwikkeling van kinderen hebben geleid tot een betere screening en zorg voor zuigelingen en peuters. Als u een ouder die het observeren van tekenen van een gebrek aan vaardigheden, trage ontwikkeling of gedrag bij uw kind die u betreffen, zijn er tal van middelen en instrumenten om te helpen een beter beeld op wat je krijgt - of isn - gebeurt met uw baby. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hebben verschillende tests tot hun beschikking om te testen en te begrijpen uw kind. Als ouder, het helpt om te begrijpen wat u kunt verwachten en welke informatie elke tool geeft.

Leeftijden en Stages Questionnaire

De Middeleeuwen en Stages Vragenlijst schermen voor ontwikkelingsstoornissen vertragingen in de leeftijd van 4-60 maanden. Ouders vullen een 30-punt lijst van vragen op bepaalde tijdstippen gedurende de hele eerste vijf jaar van het leven van hun kinderen. Vragen gericht op informatie die kan vlag en meet ontwikkelingsstoornissen vertragingen of beperkingen in de communicatie, motorische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en inter-persoonlijke en sociale mogelijkheden. Ouders kunnen zelf beheren en de score van de 10- tot 20-minuten-test, waardoor het een low-cost alternatief voor andere screening tools kunnen maken. Ouder scoren kan vaak overeenkomen met de professioneel georganiseerde test 83 procent van de tijd. Het grote nadeel is de test is volledig gebaseerd op ouder observatie en rapportage - het heeft geen onpartijdige klinische componenten.

Denver Developmental Screening Test II (DDST-II)

Kinderen zo jong als een maand en zo oud als de zes jaar kunnen de Denver Development Screening Test II (DDST-II) om te controleren op ontwikkelingsproblemen en om te zien of interventies of behandelingen werken ondergaan. De test wordt vaak gebruikt met at-risk kinderen, zoals ernstig prematuur geboren baby's. Professionals, waaronder psychologen, artsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers kunnen de beoordeling, die zowel de prestaties en ouder rapportage componenten gaat beheren. De test onderzoekt de kinderen fijne motoriek-adaptief, grove motoriek, persoonlijk-sociale en taalvaardigheden. De examinator dan kruisverwijzingen de scores tegen die typisch zijn voor de leeftijd van het kind om te zien of het kind voldoet, overschrijdt, of onder de verwachte normen. DDST-II heeft een 90 procent accuraat hertest inbegrepen en werd geformuleerd met behulp van cultureel diverse proefpersonen.

Bayley Neurodevelopmental Screen

De Bayley Neurodevelopmental Screen (BAKKEN) is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 24 maanden. Dit product van de American Psychological Corporation is gericht op directe waarneming van voornamelijk fysieke factoren zoals spierspanning, reflexen en de symmetrie van de beweging. Het geeft ook concrete verwezenlijkingen, zoals de ontwikkeling en het vermogen om te imiteren taal. Opgeleide professionals, waaronder psychologen, ergotherapeuten, en kinderartsen presteren en scoren de bakken.

Child Development Voorraden

Child Development Voorraden, ook wel Child Development Review combineert een-ouder-based rapportage systeem met de expertise van een professional zoals een kinderpsycholoog, kinderarts, maatschappelijk werker of andere ontwikkelingsstoornissen specialist. Ouders beantwoorden 26 checklists en zes open vragen. Ze vullen dan een 99 voorwerp inventarisatie van gedrag en vaardigheden van hun kind die een verscheidenheid van de belangrijkste ontwikkelingsstoornissen factoren onderzoekt. Professionals vervolgens de informatie uit de antwoorden en de inventaris te gebruiken om hen te begeleiden in een onafhankelijke klinische beoordeling van het kind. Deze tool ondersteunt professionals, hen te helpen inzicht te krijgen en efficiƫnt verzamelen van informatie. Definitieve aanslagen komen uit de professionele, niet de assessment tool. Child Development Voorraden zijn ontworpen voor kinderen van 3 tot 72 maanden.