Benzoëtinctuur Preservative Effecten

Benzoëtinctuur Preservative Effecten

Al eeuwenlang mensen gebruikt benzoë hars om zijn vele eigenschappen. Inheems in tropisch Zuidoost-Azië, de benzoë gom boom produceert de aromatische amber hars. Gehard "tranen" gewonnen uit driehoekige insnijdingen in de bast worden verzameld en verpakt voor de verkoop. Vormen benzoïne op de markt tincturen, vloeibare of gekristalliseerde harsen.

Geschiedenis

Sinds de oudheid, natuurlijke aromatische harsen, zoals wierook en mirre, werden beschouwd als een waardevolle grondstof. Oost-handelaren brachten benzoë hars aan de Romeinen en Egyptenaren, die het gebruikten de eerste plaats als een parfum fixatief. Geïntroduceerd door de kruisvaarders in Europa, benzoëtinctuur behandeld kwalen terwijl de hars, zoals wierook, gezuiverde kerken en huizen.

Tincturen

Een tinctuur is een alcohol of glycerine gebaseerde extract. Benzoë tincturen gemaakt van Siam gomhars, de meest waardevolle, verschijnt roodachtig van kleur. Tincturen gemaakt van Sumatra hars, de goedkopere klasse, hebben een geel-bruine kleur. Benzoë tincturen gevonden in de apotheek, kruiden-winkels en enkele supermarkten bevatten alcohol en zijn uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Conserveringsmiddel Effecten

Een natuurlijk conserveringsmiddel, wordt benzoë toegevoegd aan olie gebaseerde voorbereidingen om oxidatie en bederf te vertragen. Benzoë tinctuur remt de groei van gist, bacteriën en schimmels en wordt daarom gebruikt in antifungale crèmes. Het toevoegen van benzoë tinctuur om natuurlijke crèmes en olie recepten verbetert de houdbaarheid. Zoals herbs2000.com, de parfumindustrie gebruikt benzoë als stabilisator, die de verspreiding van essentiële oliën en andere geuren vertraagt. Zeepmakers voeg benzoïne als geur stabilisator en een conserveermiddel bij gebruik stukjes fruit. Een paar druppels benzoë tinctuur toe te voegen een extra paar dagen van het leven van een boeket van snijbloemen of de kerstboom.

Andere populaire toepassingen

De belangrijkste component van benzoë tincturen is benzoëzuur. Bij gebruik in topische samenstellingen, benzoë tincturen beschermen wonden tegen infectie. Volgens "A Modern Herbal," het heeft ook anti-inflammatoire effecten, die helpt bij het longcongestie toen gestoomd, vervolgens ingeademd. Benzoë tinctuur is ook een natuurlijke anti-oxidant en deodorant.