Bells parese syndrom

Bells parese er et skræmmende lidelse, der påvirker den mest synlige del af kroppen - ansigtet. Symptomerne på Bells parese er de samme som opleves efter et slagtilfælde, men Bells parese har intet at gøre med hjernen. I stedet er det på grund af problemer med ansigtets nerver. Heldigvis er det som regel en midlertidig tilstand, og med nogle egenomsorg syge kan genvinde de fleste eller alle deres ansigts funktion.

Symptomer

Mennesker med Bells parese erfaring ansigtslammelse på den ene side af ansigtet. De kan have problemer med at åbne og lukke øjet på den side af ansigtet, eller gør komplet ansigtsudtryk. Der kan også være smerter i og omkring øret på den ramte side, og lyde kan virke højere på denne side så godt. Andre symptomer omfatter hovedpine, tab af smagssansen, og spasmer i ansigter.

Årsager

Man mener, at Bells parese er forårsaget af betændelse i en ansigtsbehandling nerve. Denne betændelse er normalt forårsaget af herpes simplex virus, men det kan også være forårsaget af herpes zoster, virus forbundet med skoldkopper og helvedesild, og virus, der forårsager mononukleose. Diabetes og Lyme sygdom kan også være knyttet til Bells parese.

Risici

Der er ingen reel måde at klippe din risiko for at udvikle Bells parese, da vira knyttet til det er så almindelige. Det er dog mere almindelig i alderen 15 og 65, og blandt diabetikere og gravide kvinder. Lider en øvre respiratorisk virusinfektion, ligesom en influenza eller en kold, kan udløse et angreb.

Helbredelsesmetoder

Tres til 80 procent af Bells parese syge komme sig, de fleste i tre til seks måneder efter debut. Læger er i tvivl om, hvorvidt nogen behandlingsforløb er mere effektiv end blot at lade parese køre sit løb. Visse medikamenter, såsom corticosteroider og antivirale lægemidler, kan reducere inflammation og reducere virale tilstedeværelse, men de er ikke vist sig at helbrede Bells parese. Et mindretal af tilfældene ikke forbedres over tid. Kirurgi kan hjælpe folk med svær Bells parese at genvinde ansigtet funktion.

Behandling

Selvom de syge ikke kan gøre meget for at fremskynde behandlingen af ​​Bells parese, der er måder at lindre smerter og til at holde fra at udvikle komplikationer. Hvis parese påvirker øjet, øjendråber og en klap vil forhindre beskadigelse af hornhinden. Massere lammet ansigtsmuskler kan holde dem fra at spilde væk. Varmebehandling kan lette ansigtssmerter.