Belemmerd Colon Disease

Belemmerd Colon Disease

Een verstopt colon voorkomt dat u passeert afval. Dit kan een aantal oorzaken en leiden tot ernstige complicaties indien onbehandeld. Gelukkig kunt u met succes het probleem met de juiste medische behandeling aan te pakken.

Mechanisch blokkeren

Mechanische oorzaken - iets fysiek blokkeren van de colon - goed voor ongeveer 10 tot 15 procent van de dikke darm obstakels, volgens de Mayo Clinic. De meest voorkomende zijn kankergezwellen, geïnfecteerde divertikels (uitpuilende zakken in de darmwand) en draaide de dikke darm.

Paralytische ileus

Paralytische ileus veroorzaakt soortgelijke problemen maar in afwezigheid van een verstopping. Oorzaken zijn onder andere abdominale chirurgie - de meest voorkomende; nier- en longaandoeningen; onevenwichtigheden in bepaalde chemicali├źn, mineralen en elektrolyten; problemen met abdominale bloedtoevoer; en abdominale infecties.

Symptomen

Symptomen van een gehinderd colon omvatten opgezwollen buik, krampen die komt en gaat, misselijkheid, braken, diarree, abdominale gevoeligheid, koorts, constipatie, onvermogen om gas, adem geur en een gevoel van volheid passeren.

Complicaties

Complicaties omvatten elektrolyt onbalans, dehydratie, geelzucht en dood weefsel, wat kan leiden tot een gat in de colon en infectie van de buikholte. Deze infectie - peritonitis - kan dodelijk zijn. Symptomen van peritonitis omvatten die boven als koorts vermeld; koude rillingen; dorst; verminderde plassen; koele, klamme huid; zwakke, snelle pols; abnormale ademhaling en verwijde pupillen, volgens de Mayo Clinic.

Behandeling

Een primaire behandeling bestaat uit het passeren van een buis door je neus in de darm om overtollige lucht te verwijderen en decompressie van uw dikke darm stimuleren, volgens de National Library of Medicine; Dit zou de enige behandeling die nodig is voor een gedeeltelijke mechanische obstructies zijn. Paralytische ileus lost soms op zijn eigen en uw arts zal u waarnemen voor een dag of twee. Je zou medicatie moeten spiercontracties veroorzaken. Dit helpt bewegen voedsel en vloeistof door je dikke darm. Je zal een operatie nodig als je volledige blokkade waarin niets kan passeren.