Belang van prenatale vitamines tijdens de zwangerschap

Belang van prenatale vitamines tijdens de zwangerschap

Jarenlang hebben gezondheidswerkers aangemoedigd zwangere vrouwen prenatale supplementen te nemen. Maar wat vitamines en mineralen zijn in deze producten, en hoe werken ze daadwerkelijk helpen ondersteunen de gezondheid van moeder en baby?

Vital Vitaminen

Prenatale supplementen verscheidenheid aan vitaminen en mineralen, maar de meest voorkomende zijn foliumzuur, ijzer en calcium.

Foliumzuur

Foliumzuur (of foliumzuur) wordt aangemoedigd voor vrouwen ten minste een maand voor de conceptie en gedurende de eerste maand van de zwangerschap. Vrouwen die zwanger worden met en voldoende hoeveelheden van foliumzuur in hun systemen te behouden lager de kans op aangeboren afwijkingen in de hersenen en de ruggengraat van de baby, de meest voorkomende zijn spina bifida.

Volgens de US Public Health Service, bijna de helft van alle zwangerschappen ongepland is, dus ze adviseren dat alle vrouwen in de leeftijd om kinderen te nemen prenatale vitamines of foliumzuur per dag, ongeacht of ze van plan zijn om zwanger te worden.

Ijzer

Onvoldoende inname van ijzer, naast natuurlijke veranderingen in bloed samenstelling kan moeder verlaten licht bloedarmoede in de late stadia van de zwangerschap. Anemie is natuurlijk ongezond voor de moeder-to-be, maar een link naar een laag geboortegewicht en vroeggeboorte kan worden gekoppeld aan een tekort aan ijzer.

Calcium

Voldoende calcium is een must voor elke vrouw, en het is nog belangrijker tijdens de zwangerschap. Calcium- kan voorkomen het verlies van botdichtheid de foetus gebruikt calcium eigen botgroei.

Belang van een gezonde voeding

Alle zwangere vrouwen moeten weten dat prenatale vitamines nooit de plaats van een het eten van recht kan nemen. De combinatie van een gezond dieet en prenatale supplementen zal ver te gaan om de gezondheid van aanstaande moeders en hun groeiende baby's te ondersteunen.