Behandelingen voor neusbloedingen

Behandelingen voor neusbloedingen

Als u te maken met frequente neusbloedingen, begrijp je hoe frustrerend de conditie is. Je hebt zelden enig idee dat een bloedneus gaat beginnen, totdat opeens je neus druppelt bloed over je kleren. Hoewel er geen absolute remedie voor bloedneuzen, omdat ze kunnen optreden, zelfs met de meest strenge behandeling en preventie methodes, kunt u stappen ondernemen om ze snel te stoppen en verlagen de kans dat je een andere met deze behandeling opties zal krijgen.

Typische behandeling voor bloedneuzen

De remedie voor een bloedneus, hangt grotendeels af van de oorzaak en type. Als de neus begint te bloeden na een trauma, zoek onmiddellijk medische hulp, omdat het een schedelbreuk kunnen wijzen.

Bij de behandeling van een gemeenschappelijke bloedneus niet veroorzaakt door trauma, staan ​​met het hoofd naar voren gekanteld. Dit verlaagt de bloeddruk in het hoofd en voorkomt per ongeluk inslikken van het bloed. Met behulp van de duim en wijsvinger, pak het voor je neus, knijpen strak. Als je kunt ademen door je neus, je niet genoeg knijpen strak. Kijk in de spiegel en kijk of je huid is blancheren. Als het is, heb je genoeg druk op de neus. Let op de klok en houd deze druk gedurende vijf minuten.

Voor de meest voorkomende bloedneuzen, druk uitoefenen gedurende vijf minuten zal het bloeden te stoppen. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om de bloedstolling, waarbij de bloedstroom stopt starten. Zo niet, houd je neus gedurende 10 minuten. Een koud kompres op de brug van de neus kan ook helpen, volgens de National Library of Medicine. Als je het bloeden niet binnen 15 minuten kan stoppen, moet u medische hulp in te roepen.

Professional Care

Roep de hulp van uw arts als u niet het bloeden binnen 15 minuten kan stoppen. Als trauma wordt vermoed, zal uw arts een röntgenfoto uit te voeren om te zien of de schedel is beschadigd. Als er geen trauma of schade aanwezig is, zal uw arts waarschijnlijk pak je neus met een gaasje. Dit is niet iets wat je moet doen op uw eigen, omdat het krijgen van voldoende gaas op de juiste plaats is moeilijk. Het gaas in de neus moet voldoende druk uitoefenen op de slagader om het bloeden te stoppen. Als dit niet werkt, kan een katheter in de neus worden gebruikt voor het verzamelen van bloed en druk op de slagader.

Als u lijdt aan chronische neusbloedingen, kan uw arts de aandoening te genezen door de bloedvaten dichtschroeien in je neus. Hierbij verhitten zodat deze permanent zijn afgedicht. De procedure maakt gebruik van zilvernitraat aan de bloedvaten te dichten, en wordt meestal gecombineerd met een antiseptische crème toepassing.

Het voorkomen

Zodra de bloedneus is gestopt, te voorkomen dat het opnieuw starten. Blaas niet je neus gedurende ten minste twee uur na de neus bloedt, omdat de slagader die bloedde heeft een kans om te genezen. Steek uw vingers niet in je neus om gedroogd bloed of slijm te verwijderen, omdat dit de bloedneus om terug te komen kan veroorzaken. De Amerikaanse Academie van Kinderartsen vertelt ouders van kinderen met een chronische bloedneus aan hun artsen te vragen over het gebruik van zoute druppels in de neus. Dit kan helpen voorkomen dat toekomstige bloedneuzen door de bloedvaten te houden in de neus vochtig.