Behandelingen voor amyloïdose

Amyloïdose is een zeldzame groep van ziekten die zijn onderverdeeld in drie hoofdtypen: primaire, secundaire en familiale of erfelijke amyloïdose. Amyloïdose optreedt wanneer organen opbouwen teveel amyloïde eiwit. Behandeling kan helpen beperken productie van amyloïde proteïnen, symptomen te verminderen en vertragen de progressie van de ziekte. Behandelingen variëren afhankelijk van welk type amyloïdose aanwezig en de onderliggende aandoening die moet worden aangepakt is ..

Chemotherapie

Chemotherapie kan worden toegediend door IV of orale abnormale plasmacellen vernietigen in het beenmerg. Lage dosis orale chemotherapie is de gemeenschappelijke behandeling van amyloïdose. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen zoals corticosteroïden en anti-inflammatoire geneesmiddelen. De meest gebruikte chemotherapie geneesmiddelen omvatten melfalan (Alkeran), bortezomib (Velcade), thalidomide (Thalomid) en lenalidomide (Revlimid).

Immunotherapie

Immunotherapie, ook bekend als biologische therapie wordt gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren en vertragen of voorkomen van de vorming van nieuwe amyloïden. Alfa interferon wordt gegeven aan de patiënt via een injectie. Deze behandeling wordt voornamelijk gebruikt voor primaire amyloïdose en multipel myeloom kanker.

Stamceltransplantatie

Stamceltransplantatie vervangt beenmergcellen dat amyloïde eiwitten te maken met gezonde beenmergcellen die niet de eiwitten zal maken. Er zijn twee typen stamceltransplantatie: allogeen (ALLO) en autologe (AUTO). De ALLO transplantatie gebruikt donor stamcellen die overeenkomen met stamcellen van de patiënt genetisch.

Typisch een familielid, zoals een broer of zus zal de donor zijn, maar niet verwante mensen kunnen overeenkomen in sommige gevallen. AUTO behandeling maakt gebruik van de stamcellen van de patiënt. Gezonde stamcellen uit de patiënt nadat andere behandelingen gestopt vorming van amyloïde proteïnen. De gezonde stamcellen worden ingevroren totdat het tijd is voor transplantatie. Voor beide behandelingen, wordt een hoge dosis chemotherapie gebruikt om alle abnormale plasmacellen vernietigen en onderdrukken het immuunsysteem zodat het gezonde stamcellen van een donor niet door het lichaam van de patiënt worden afgewezen.

Dieetbehandeling

Amyloïdose kan worden behandeld via de voeding als het die organen en zal helpen de productie van amyloïde eiwitten in het lichaam van de patiënt. Als hart of de nieren van een patiënt worden aangetast door amyloïdose, kan de arts een zoutarm dieet te bestellen. Voedingsmiddelen die cafeïne, additieven en geraffineerde suikers moeten ook worden vermeden bewerkte voedingsmiddelen en zuivelproducten. Om gezonder te eten, meer volle granen, verse groenten en fruit moeten worden opgenomen in het dieet.

Chirurgie

Een orgaantransplantatie kan worden beschouwd als een chirurgische optie als er genoeg schade aan het hart en nieren. Het is mogelijk de amyloïde eiwitten weer Inbouwen en organen tijd. Sommige amyloïde eiwit afzettingen kan uit het lichaam worden verwijderd en chirurgie kan ook erfelijke amyloïdose te behandelen door het verlichten van druk op de zenuwen.