Behandelingen voor Adolescent Substance Abuse

Behandelingen voor Adolescent Substance Abuse

Adolescent middelenmisbruik bijdraagt ​​aan de dalende academici, lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, maar ook sociale en familiale problemen. Het Office of Juvenile Justice en delinquentie Preventie meldt ook een verband bestaat tussen tiener drugsmisbruik en criminaliteit. Volgens het National Institute on Drug Abuse, de meest voorkomende stoffen misbruikt door adolescenten zijn van alcohol, tabak, marihuana en recepten drugs. Behandelingsmogelijkheden voor adolescenten met drugsmisbruik kwesties omvatten een scala van ambulante, residentiële en outdoor ervaringsgerichte programma's.

Adolescent Substance Abuse Treatment Needs

Afhankelijk van de stoffen van de keuze en de gebruikte hoeveelheid van een adolescent, kan een detoxificatie programma nodig zijn voordat de behandeling begint. Ontgifting biedt medische behandeling als mensen zich terugtrekken uit zwaar middelengebruik. Drughulpverlening vereist gedragstherapie om de verslaving en de onderliggende psychische problemen, zoals depressie en angst te behandelen. Behandeling helpt jongeren met het leren van nieuwe coping-strategieën, sociale vaardigheden en emotieregulatie technieken. Gezinstherapie wordt vaak gebruikt als een strategie om familie functioneren te verbeteren en te helpen met terugvalpreventie.

Ambulante Diensten

Ambulante diensten omvatten individuele, familie en groep therapieën. Ambulante behandeling kan ook medicatie management services met een psychiater, indien nodig. Poliklinische behandeling varieert van een uur per week begeleiding om intensieve dagbehandeling programma's die zes tot acht uur van groeps- en individuele therapie per dag te bieden. Dag behandelprogramma's hebben de neiging om op korte termijn te zijn en dienen als een agressieve dienstverlening aan veranderingen te vergemakkelijken. Na het voltooien van dagbehandeling adolescenten overgang naar een minder intensieve ambulante therapie programma.

Residentiële behandeling

Residentiële behandeling biedt structuur en veiligheid voor jongeren met aanzienlijke middelenmisbruik problemen. Tieners krijgen behandeling, terwijl het leven op de faciliteit. Sommige residentiële opties omvatten een eigen school. Residentiële behandelprogramma's bieden een verscheidenheid van individu, groep en familie behandeling. Adolescenten leren hoe je gezonde relaties vast te stellen, vinden positieve sociale activiteiten en coping-strategieën om te gaan met emoties te ontwikkelen. Ze vaardigheden leren ook om hun soberheid behouden wanneer ze weer thuis zijn.

Wilderness Therapy

Diverse wildernis therapie opties biedt een minder traditionele benadering van adolescent de verslavingszorg. Volgens de evaluatie van behandelingsresultaten in Outdoor Behavioral Healthcare, wildernis therapie toont effectieve resultaten in het verminderen van gedrags- en emotionele symptomen. Adolescenten krijgen individuele en groepstherapie, terwijl die deelnemen aan outdoor activiteiten, zoals wandelen en kamperen. Ze leren hun sterke en zwakke punten te herkennen, terwijl het opbouwen van zelfvertrouwen en het leren van conflictoplossing vaardigheden. Verwijdering uit peer groups of intrekking van technologie maakt het mogelijk jongeren te richten op genezing.