Behandeling voor HIV lipoatrofie in het gezicht

Een veel voorkomende bijwerking van hiv-behandelingen is lipoatrofie in het gezicht, ook wel bekend als lipodystrofie. Hoewel de oorzaak van dit symptoom is niet helemaal begrepen, het vermoeden ontstaat dat de anti-retrovirale geneesmiddelen voor HIV positieve mensen voorgeschreven zijn verantwoordelijk. Hierdoor wordt vet afgebroken in het lichaam en verspreid, hetgeen kan leiden tot "gezicht verspillen." Facial verspilling optreedt wanneer de natuurlijke vetten in het gezicht breekt, waardoor een "verzonken" verschijning, vooral in de wangen.

Sculptra

Sculptra kunnen worden toegediend door een ervaren arts op specifieke gebieden van het gezicht. Sculptra werkt door het stimuleren van de productie van collageen in het lichaam. Deze injecties worden doorgaans gegeven over een reeks van tijd, want het geeft een betere controle van de arts en maakt een meer geleidelijke vorming van het gezicht. Anderzijds kunnen deze behandelingen duur en vereisen een langdurige inzet, als het actieve bestanddeel in Sculptra berust op het lichaam om de collageen zelf creëren.

Radiesse

Radiesse wordt ook beheerd door een professionele via een reeks injecties. Net als Sculptra, het zorgt ervoor dat het lichaam om collageen, die in gebieden van het gezicht dat onder voorbehoud van lipoatrofie in het gezicht zijn geworden vult creëren. Het is FDA goedgekeurd voor dit doel, maar de effecten zijn tijdelijk, hoewel in sommige gevallen kunnen ze enkele jaren meegaan. De effecten kunnen worden uitgebreid met een periodieke "booster" injecties. Het is ook zeer duur en kosten meer dan $ 100.000 voor een volledige behandeling.

Bio-Alcamid

Hoewel niet goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten, kan deze behandeling gezicht wasting verkregen in Mexico en Europa en Canada. Bij deze behandeling wordt een synthetische gel geïnjecteerd in de getroffen gebieden van het gezicht, waarbij een dunne collageen capsulevormen omheen. Deze wijze van behandeling is zeer stabiel, zodat langdurige effecten kunnen produceren. Aan de andere kant lijkt vaak "minder natuurlijk" dan andere behandelingen.

Silikon 1000

Hoewel niet goedgekeurd door de FDA voor lipoatrofie in het gezicht, wordt het toch gebruikt door sommige artsen. Het wordt toegediend via de "microdruppels techniek" waarbij kleine druppels siliconenolie geïnjecteerd in de huid. Terwijl aanzienlijk goedkoper (een volledige behandeling iets meer dan $ 2000 kan draaien), is er een zwarte markt voor het product en, als gevolg, het afnemen als gevolg. Lage kwaliteit siliconenolie voor builen en bulten onder de huid, die zeer pijnlijk zijn.

PMMA

Dit is een behandeling op basis van kleine hoeveelheden van een stof genaamd polymethyl-methacrylaat, omgeven door collageen van koeien. Na injectie, de koe collageen afbreekt, waardoor het lichaam om meer collageen te maken voor in de plaats. Deze methode vereist in het algemeen twee behandelingen en kan kosten tussen de $ 500 en $ 1000 voor een volledige verloop van de behandelingen.