Behandeling van AIDS bij kinderen

Behandeling van AIDS bij kinderen

Met ingang van 2007 heeft de World Health Organization (WHO) meldt zijn er 2,1 miljoen kinderen die leven met HIV / AIDS. Veel kinderen onnodig sterven aan de ziekte, omdat ze geen toegang hebben tot antiretrovirale (ARV) therapie. Het is de meest effectieve behandeling van AIDS bij kinderen. Volgens Unicef, HIV en AIDS zijn agressief bij kinderen en zonder behandeling, kan de verdediging van het kind tegen infecties worden beschadigd.

ARV Drugs

Antiretrovirale behandeling (ARV) en zeer actieve antiretrovirale therapie (HAARVT) zijn veilig en succesvol bij het verminderen van ziekte en sterfte onder kinderen met aids.

Richtlijnen

Om te bepalen of een kind zelf behandeling te beginnen, wordt een CD4 proef gedaan om het aantal T-helper-cellen, die witte bloedcellen die gevoelig aangevallen door HIV worden gemeten. Als het kind een dalende telling van cellen, het toont zijn immuunsysteem verzwakt en hij moet ARV-therapie beginnen.

Overwegingen

Volgens avert.org, is er discussie over de leeftijd kinderen zou moeten zijn bij het starten van de behandeling. Zorgverleners proberen een evenwicht te vinden tussen de voordelen van de therapie en zorgen kinderen zullen bestand zijn tegen de drugs raken of last hebben van bijwerkingen als ze beginnen het innemen van medicijnen te jong vinden.

Formulering

ARV moet bestaan ​​uit ten minste drie geneesmiddelen; twee nucleoside reverse transcriptaseremmers en proteaseremmers of non-nucleoside reverse transcriptase inhibitor.

Dosering

Tijdens de behandeling van AIDS bij kinderen, dosering afhankelijk is van het gewicht van het kind of hun lichaamsoppervlak. Omdat ze voortdurend groeien, hun dosering moet voortdurend opnieuw worden beoordeeld en moeten zij de drugs als de behandeling begint te nemen elke dag,.

Side Effects

Medicatie voor AIDS heeft enkele bijwerkingen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de voorgeschreven geneesmiddelen en het kind. Proteaseremmers kan cholesterol en triglyceriden verhogen, terwijl efavirenz heeft een aantal psychiatrische symptomen. Andere geneesmiddelen kunnen tijdelijke diarree, misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken.