Behandeling en prognose van Promyelocytic Leukemie

Behandeling en prognose van Promyelocytic Leukemie

Promyelocytenleukemie - ook wel bekend als APL, of acute leukemie progranulocytic - is een specifieke vorm van leukemie of bloedkanker. Hoewel vele soorten leukemie zijn moeilijk te behandelen en controle, er zijn een aantal zeer succesvolle promyelocytische leukemie behandelingen die kan verhogen de kans op genezing van de ziekte.

Definitie

Bij personen die lijden aan promyelocytische leukemie, het beenmerg dergelijke overmaat abnormale witte bloedcellen die de geregelde productie van rode bloedcellen wordt verstoord. Naarmate de ziekte voortschrijdt, symptomen zijn onverklaarbaar gewichtsverlies, anemie, een neiging tot blauwe plekken en / of gemakkelijk bloeden, kortademigheid, zwakte en een abnormale gevoeligheid voor infecties.

Behandelingen

Er zijn drie belangrijke soorten behandelingen voor patiënten met promyelocytenleukemie: behandeling met ATRA (all-trans retinoïnezuur), stamceltransplantatie, en behandeling met een oxide van arseen, die bekend staat als arseentrioxide. Echter, de meest succesvolle behandelingsoptie van drie is het gebruik van ATRA.

ATRA Behandeling

ATRA behandeling promyelocytische leukemie patiënten induceert abnormale witte bloedcellen in het beenmerg ontwikkelen tot rijpe witte bloedcellen; deze differentiatie zorgt ervoor dat ze stoppen prolifererende en verdringen de productie van rode bloedcellen. ATRA behandeling wordt vaak gebruikt in combinatie met chemotherapie, omdat de elkaar blijken effectiever dan ATRA behandeling alleen.

Bijwerkingen van ATRA

ATRA behandeling heeft een belangrijk neveneffect: de ontwikkeling van retinoïnezuur syndroom, een ernstige aandoening die gewichtstoename, ernstige kortademigheid, een scherpe daling van de bloeddruk en koorts veroorzaakt. Als een promyelocytenleukemie patiënt ontwikkelt retinoinezuur sydrome, moeten ze worden behandeld met dexamethason, een sterke immunosuppressieve.

Prognose

Met het gebruik van ATRA behandeling, meer dan 90 procent van promyelocytische leukemie patiënten uiteindelijk gaan in remissie. Als de ATRA behandeling gecombineerd met chemotherapie, kan bijna 75 procent volledig genezen.