Aziatische Home Remedies voor Waterberging

Aziatische Home Remedies voor Waterberging

Al eeuwenlang heeft de Aziatische geneeskunde vele kwalen behandeld en heeft gediend als een natuurlijk alternatief voor verwesterde moderne geneeskunde. Waterberging is de ophoping van overtollig vocht in de weefsels van het lichaam dat het lymfestelsel overdondert. Waterretentie veroorzaakt ongemakkelijk zwelling en kan pijnlijk zijn, maar gelukkig zijn er verscheidene Aziatische home remedies die kunnen helpen om de symptomen van waterretentie verlichten en verdrijven de overtollige vloeistof uit het lichaam.

Paardebloem

Paardebloemen zijn gebruikt voor duizenden jaren in traditionele Aziatische geneeskunde om verschillende ziekten te behandelen. De Chinezen gebruikten zowel de gemeenschappelijke paardebloem en T. mongolicum. Paardebloemen een belangrijke bron van kalium, een elektrolyt dat de balans van water in het lichaam en de verdeling handhaaft. Een Aziatische huis remedie voor het vasthouden van water is een paardebloem thee, die wordt gemaakt van de bladeren van paardebloemen drinken. Met behulp van deze Aziatische huis remedie kan het vasthouden van water te verlichten en verbeteren van je algehele gezondheid.

Alfalfa

De bladeren van de alfalfa plant kan worden gebruikt om een ​​gezonde thee die waterretentie kan verminderen in het lichaam. Sinds de zesde eeuw, hebben de Chinezen de alfalfa plant gebruikt om nierstenen te behandelen en om de zwelling geassocieerd met vochtretentie verlichten. Het is ook rijk aan mineralen en voedingsstoffen zoals kalium, calcium, magnesium en caroteen. De alfalfa plant is effectief bij het reinigen van het lichaam, en voeden en ondersteunen van het spijsverteringsstelsel.

Boekweit Gips

De traditionele geneeskunde in China en Japan opgenomen het gebruik van boekweit om de symptomen van vele ziekten te verlichten. De zwelling en overtollig water in verband met het vasthouden van water kan worden verminderd met de Aziatische huis remedie van het toepassen van een boekweit gips. Een boekweit meel wordt gemengd met warm water tot een consistentie van een deeg of boekweit harde gips vormen. Een centimeter laag van boekweit gips wordt vervolgens op gebied van het lichaam dat gezwollen waterretentie. Plaats dan een stukje katoen linnen over het gips om het op zijn plaats te houden voor ongeveer vier uur. Deze Aziatische huis remedie helpt te trekken uit de overtollige vloeistof uit de opgeblazen gebieden van het lichaam.