Ayurvedisk Natural Healing för kliande hud Hives

Ayurvedisk helande är en helhetssyn som härrör från århundraden av indisk kunskap. Begreppet "Ayurveda" kommer från sanskrit ordet "Ayus," som betyder "liv" eller "livslängd" och "veda," som betyder "kunskap." Naturläkemedel är ett kännetecken för denna strategi, och det finns olika ayurvediska rättsmedel används för att behandla nässelfeber och kliande, irriterad hud.

Huskurer

För att bekämpa nässelutslag och / eller kliande hud, ayurvedisk läkare traditionellt använda flera huskurer. En doftande lösning är citronsaft blandat med kokosolja, och appliceras på huden. Låt det sitta tills det är torrt. Kokosolja innehåller kaprylsyra, vilket är vad som gör det effektivt för detta ändamål. Lägga kokosolja till din diet kan också hjälpa kroppen bekämpa bikupor.

Neem bladen från margosa träd kan också lindra nässelfeber och klåda. Du kan köpa Neem olja och tillämpa den på de drabbade områdena, eller koka Neem bladen i vatten och blöta det drabbade området. Kokande bladen av babul träd (Acacia arabica) på samma sätt kan också vara effektiva. Lägg ett skott av äppelcidervinäger till antingen kokt blad botemedel för att hjälpa till att återställa hudens naturliga pH-balans.

För den mer känslig hud i ansiktet, kan en liten mängd sandelträ pasta blandad med rosenvatten appliceras som en mask, och sedan sköljas bort. Lika delar av rosenvatten och färsk citronsaft, då kvar på huden i 1 timme, kan ha samma effekt.

Färdigförpackade Herbal Blends

En annan växande trend i ayurvedisk helande är försäljning av färdigförpackade växtbaserade kosttillskott, såsom de som säljs av Banyan Botanicals. Det finns massor av blandningar för olika åkommor. För hudåkommor, till blandningarna som innehåller Triphala och guggulu hjälpa rengöra och avgifta kroppen. Det rekommenderas att dessa växtbaserade kosttillskott, när det tas särskilt till strids nässelutslag eller klåda, kombineras med en annan Banyan tillägg kallas Blood Cleanse.

Blood Cleanse stödjer frisk hud och en klar hy. Den innehåller fem ämnen som är kända för att rena blodet och ta bort gifter. Enligt ayurvediska traditionen flesta inflammatoriska hudtillstånd är ett resultat av hög pitta i blodet.

Diet

Lägga till fler gröna bladgrönsaker i din kost, tillsammans med frukter som vindruvor, meloner, äpplen och apelsiner kan också bidra till att förbättra huden.