Astro Turf Blessures Vergeleken met Grass Blessures

Astro Turf Blessures Vergeleken met Grass Blessures

Sinds zijn debuut in het Houston Astrodome in 1965, heeft AstroTurf een bron van veel controverse in teamsporten geweest. Atleten, trainers en commentatoren hebben gedebatteerd over de verdiensten van kunstgras, zoals kunstgras en natuurgras spelen oppervlakken voor decennia. Velen beschouwen kunstgras om onveilige en een factor in sportblessures zijn. Terwijl AstroTurf kan gezegd worden van de blessure tarief voor atleten te zijn toegenomen, heeft de moderne technologie de kwaliteit van kunstmatige speeloppervlakken en minder blessures verbeterd.

AstroTurf Ontwikkeling

Kunstgras werd eerst binnen gebruikt in de Astrodome in Houston, Texas. Sinds het overdekte stadion kregen geen zonlicht, kunstgras was de enige haalbare optie speeloppervlak. Terwijl AstroTurf vereist geen zonlicht of water en was goedkoop te onderhouden, een synthetische nylon of-schuim gebaseerde speelveld is een veel hardere ondergrond dan natuurgras.

Verwondingen

Atleten, trainers en team artsen begon een toename van het aantal blessures op kunstgras velden merken en speculeerde dat het oppervlak was te wijten. Artsen begon te speculeren dat AstroTurf de waarschijnlijkheid van ernstige sportblessures, waaronder voorste kruisband (VKB) scheuren en schokken, en minder ernstige verwondingen, zoals turf toe vergroot. Bovendien, volgens een Dr Mark Drakos artikel op de Hospital for Special Surgery website's, turf teen en turf brandwonden waren in wezen niet-bestaande vóór de introductie van kunstgras.

Letsel Bron

Drakos citeert twee belangrijkste eigenschappen van kunstgras die leiden tot letsel: de wrijvingscoëfficiënt en de coëfficiënt van restitutie. De wrijvingscoëfficiënt is een meting van de weerstand van het oppervlak; Kunstgras velden hebben een hogere coëfficiënt van wrijving, en dus meer inspanning nodig is voor iemand om zijn voet te bewegen, wat resulteert in turf teen, enkel en knie verstuikingen en ACL tranen. De coëfficiënt van restitutie is een meting van de schokabsorptie van het oppervlak. Minder absorptie kracht leidt tot blessures bij spelers botsen met het oppervlak, waardoor hersenschudding en gebroken botten.

Letsel tarieven

Volgens Drakos, de eerste belangrijke studie van de effecten van AstroTurf aangegeven dat National Football League (NFL) teams leed meer ernstige verwondingen op kunstgras dan op natuurlijk gras, en ze hadden turf teen en turf brandwonden die anders niet zouden hebben plaatsgevonden. Drakos echter ook aangehaald aanwijzingen dat slecht onderhouden natuurgras velden geproduceerd soortgelijke ernstige verwondingen, vooral bij koud weer gebieden zoals het noordoosten.

Moderne kunstgras

AstroTurf is grotendeels vervangen door nieuwere technologieën zoals FieldTurf, SprinTurf en Sportsturf. Deze nieuwere vormen van kunstgras vaak integreren kunstmatige vuil en meer "realistische gras ', wat leidt tot een zachtere ondergrond met minder wrijving. Deze nieuwere vormen van kunstgras worden beschouwd als minder gevaarlijk dan kunstgras, al is het bewijs tot nu toe grotendeels niet overtuigend.