Artrit Gemensamma Rheumatoid Symptom

Reumatoid artrit, eller RA, är en degenerativ sjukdom som kännetecknas av inflammation i slemhinnan i lederna. Symtom på reumatoid artrit är ledsvullnad, stelhet och smärta. Ibland drabbade leden kommer vara svullna, röda och varm vid beröring. RA anses vara en systemisk sjukdom, eftersom det kan påverka flera organ, och anses autoimmun eftersom kroppens immunförsvar är att instruera sig att fästa lederna i kroppen ..

Stadier av reumatoid artrit

Det finns tre stadier av reumatoid artrit. Det första steget i RA är svullnad i drabbade lederna, rodnad, smärta och stelhet. Denna styvhet är särskilt tydligt på morgonen, efter att ha legat stilla under en tid.

Det andra steget i RA kallas pannus, som är en snabb tillväxt av celler som orsakar slemhinnan i leden (kallas Synovis) att tjockna.

Det tredje steget är när dessa snabbt växande celler släpper ett enzym som börjar förstöra slemhinnan i leden, samt det gemensamma självt. Detta orsakar småningom förlust av användning av den drabbade leden.

Etapp ett

Symtom på RA varierar med varje person, men de vanligaste symtomen är stelhet, inflammation, värk, låggradig feber, trötthet och smärta. Etapp ett av RA kommer att kännetecknas av svullnad under hela dagen och extrem styvhet efter liggande eller sittande under långa perioder. En obekväm stickningar i hela kroppen kommer och går. Patienten kan ha rodnad och värme i de drabbade lederna.

Etapp två

I etapp två av RA, börjar ihållande inflammation i slemhinnan i leden (kallas Synovus) leder till en förtjockning av fodret, som kan producera synovial cystor. Dessa cystor kan flytta eller orsaka svaghet och bristningar i senorna. Erosion av leden orsakar beniga framträdande i små leder som t.ex. i händer och fötter, svårighet att röra följer smärta och stelhet.

Etapp tre

Genom etapp tre har erosion av det gemensamma orsakat permanent förstörelse och fördrivna senor och fortsatt erosion av lederna orsakar fingrar och tår för att vara böjda eller böjd så att de inte är användbara. Höft eller knäledsplastik kan övervägas.

.

Diagnos

Diagnos RA kan vara svårt eftersom det finns så mycket olika är hur det påverkar varje patient. Den reumatolog kan begära blodprov, men kommer att ställa frågor om symptomen för att se om de passar ett mönster. Exempelvis kan osteoartrit påverkar bara en hand. RA är kan påverka båda händerna samtidigt.

Läkaren kan beställa blodtester för att kontrollera SED ränta. Detta är ett test för att se hur snabbt röda blodkroppar sjunker till botten av ett rör. De snabbare de röda blodkropparna faller, desto högre SED (Erithrocype Sedimentation) takt. En hög SED takt tyder reumatoid artrit, men bara 60 procent av dem som diagnostiserats med sjukdomen har en hög SED takt.

Tidig diagnos är viktig eftersom mediciner som begränsar ledskador kan inte reparera skadade leder.

Att leva med symtom på RA

Att leva med RA kommer att orsaka en person att förändra många aspekter av hans livsstil. Sömn hjälper till med konstant trötthet, smärta och svullnad, särskilt i fötter och ben. Uppmärksamhet på kost är viktigt, eftersom vissa livsmedel tenderar att kvitta inflammation. Viktminskning minskar påfrestningen på fötter, knän och hjärta. Lätt träning är till hjälp för att bygga muskler som stöder lederna.

Ingen känd orsak eller bot

Det finns ingen känd orsak och inget känt botemedel för RA, många teorier om orsaken intervallet från genetik till obehandlade långsiktiga födoämnesallergier. Fler kvinnor än män får diagnosen RA, men barn är inte uteslutna.

Sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel och biologiska läkemedel kan kontrollera symtomen, minska inflammation i kroppen och bevara lederna. Dessa gör att leva med sjukdomen tolereras ..