Aroma Fördelar

Aromaterapi är användningen av dofter för att påverka en persons humör eller beteende. Den använder eteriska oljor från växter för att uppnå en mängd olika resultat från stressreducering till förbättring av hudåkommor.

Historia

Använda aromaterapi för att behandla vissa villkor har i praktiken längre än användningen av traditionell medicin. Eteriska oljor har använts i hundratals år för att förebygga sjukdom och vid religiösa ceremonier.

Känslor

Aromaterapi fungerar effektivt på den psykologiska nivån. Luktar ofta utlösa minnen av människor eller av tidigare händelser. Vissa dofter kan vara så nostalgisk, de bara får oss att må bra.

Mood

Aromaterapi kan lindra stress, depression, låg energi och huvudvärk. Inandning av eteriska oljor från växter och andra växtbaserade material kan göra dig lugn och avslappnad.

Hud Fördelar

Eteriska oljor kan läggas till ansikts krämer och lotion för att hjälpa vissa hudåkommor. Vissa oljor används för att behandla svampinfektioner och munsår. Andra oljor, som lavendelolja, är användbara för skärsår, brännskador och insektsbett.

Hår Fördelar

Eteriska oljor kan användas på hår. Vissa oljor, som rosmarin, stimulera tillväxten när de villkor. Tea-tree olja har visat sig vara en effektiv behandling för mjäll. Oavsett om du använder eteriska oljor på huden eller på ditt hår, är det viktigt att späda oljan och inte tillämpa den direkt.