Apexresectie Side Effects

Voor sommigen kan een Apexresectie klinken als een beangstigende tandheelkundige procedure. De meeste patiënten zullen al hebben doorstaan ​​een wortelkanaalbehandeling en nu moet beslissen over het trekken van tanden of het Apexresectie. Het goede nieuws is dat ernstige bijwerkingen en complicaties zijn zeldzaam, maar moet u uw tandarts te raadplegen over de vraag of de procedure voor u geschikt zou zijn.

Wat is een Apexresectie?

Tijdens een Apexresectie, zal de tandarts de wortel tip en alle geïnfecteerde weefsel te verwijderen. De tandarts moet snijden en bewegen het tandvlees weg van de tand om toegang tot de wortel krijgen. Het wordt ook soms genoemd endodontische microchirurgie of wortel-end resectie. Volgens Dentalfind.com wordt een Apexresectie uitgevoerd na een tand ten minste een wortelkanaalbehandeling, soms zelfs twee heeft. De procedure duurt gewoonlijk ongeveer 30 tot 90 minuten, afhankelijk van de locatie van de tand volgens Dentalfind. Het wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Redenen voor een Apexresectie

Een Apexresectie is meestal de volgende stap na een wortelkanaalbehandeling is mislukt en een infectie is nog steeds aanwezig of genezing is gewoon niet vooruit. Als de procedure niet werkt, zal de tand moeten worden geëxtraheerd. Volgens GLC Endodontics, zullen sommige patiënten ervaren symptomen zoals pijn, zwelling van het tandvlees of tederheid na een wortelkanaalbehandeling. Andere patiënten hebben geen symptomen vertonen en de infectie wordt gevonden door middel van een echografie examen. Volgens Dentalfind.com, wordt de lange-termijn succes rate of prognose voor een tand aanzienlijk verminderd wanneer een Apexresectie nodig is.

Milde bijwerkingen

Na een Apexresectie, zult u waarschijnlijk ervaren blauwe plekken en zwelling rond de operatie gebied. Dentalfind.com raadt icing het gebied voor ongeveer 10 tot 12 uur. Er kunnen pijn of gevoeligheid die kunnen worden geholpen over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn. Hechtingen worden meestal verwijderd ongeveer twee tot zeven dagen. U kunt ook last minor bloeden.

Ernstige bijwerkingen

De procedure, hoewel als veilig beschouwd wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde endodontist, komt met risico's. Je kan zenuwbeschadiging of extra infectie ervaren. Als u koorts, overmatig bloeden ontwikkelen of kan de pijn niet onder controle, bel dan uw tandarts.

Waarschuwing

Als u een hoge bloeddruk, of een andere ernstige medische aandoeningen, moet u uw tandarts te vertellen voordat de procedure. Een Apexresectie vereist een grotere dosis van lokale verdoving, en sommige patiënten kan een bijwerking te hebben.