Alopecia areata Symptomen

Alopecia areata is een voorwaarde die gedeeltelijk of volledig verlies van haar op de hoofdhuid en andere delen van het lichaam. Om het probleem te diagnosticeren uw arts kan een biopsie van je hoofdhuid te nemen. In sommige gevallen meestal niet nodig als het haar weer op zichzelf kan groeien in andere gevallen medicatie kan worden gebruikt om haargroei te stimuleren.

Hoofdhuid haaruitval

Het meest voorkomende symptoom van alopecia areata is hoofdhuid haaruitval. Het gedeelte van de hoofdhuid waar de haaruitval is meest prominente zal een cirkelvormige of ovale patroon om de haaruitval te hebben, en de hoofdhuid in het verloren haar regio zal glanzend maar verder normaal lijken. In sommige gevallen verlies van hoofdhaar kan stoppen met een ovaal of cirkelvormig patroon, maar in andere gevallen de hoofdhuid haarverlies voortgezet totdat al het hoofdhaar verloren.

Hoofdhuid Pain

In enkele geïsoleerde gevallen van alopecia areata u sensaties te ervaren op het gebied van de hoofdhuid waar het haar is verloren gegaan. Deze gevoelens zijn onder andere een tintelend gevoel, een branderig gevoel, en ze kan gepaard gaan met jeuk. In sommige gevallen kan ook gevoeligheid ervaren de getroffen hoofdhuid. Deze pijnlijke gevoelens komen en gaan, en ze normaal verdwijnen na verloop van tijd.

Lichaamsbeharing

In sommige extreme gevallen van alopecia areata u misschien liquideren ervaren total body haaruitval. U zult merken flarden van lichaamshaar verdwijnen samen met de hoofdhaar totdat alle haren op je hoofdhuid, en op de rest van je lichaam, is volledig verdwenen. Dit verlies van lichaam en hoofdhaar wordt aangeduid als alopecia universalis.

Vingernagels

Het is mogelijk dat je kan beginnen om de symptomen van alopecia areata ervaren in je nagels en je haar. Uw nagels kunnen beginnen om gebieden van kleine kuilen of deuken vertonen, kan je zelfs beginnen te diepe groeven te ontwikkelen in het oppervlak van je nagels. Uw nagels kunnen splitsen voor geen enkele reden, en je kan beginnen met kleine rode huiduitslag merkt vormen onder je nagels en op andere punten op de toppen van je vingers.

Diffuse alopecia areata

In sommige gevallen kunt u ervaren alopecia areata symptomen die niet leiden tot volledige haaruitval. U kunt ervaren dunner wordend haar op je hoofdhuid, en je kan het haar dunner op andere delen van je lichaam met inbegrip van uw gezicht en genitali├źn te merken. Deze voorwaarde van dunner wordend haar wordt aangeduid als diffuse alopecia areata.