Allergische reactie op ADHD medicatie

Medicijnen voor ADHD zijn over het algemeen verdeeld tussen twee types: stimulerende middelen en niet-stimulerende middelen. Allergische reacties kunnen optreden bij het starten van een nieuw geneesmiddel, maar dit zijn een paar symptomen van de meest populaire medicijnen voor ADHD.

Methylfenidaat

Methylfenidaat is een stimulerend middel onder de commerciƫle namen Concerta en Ritalin op de markt gebracht. Voorkomende allergische reacties zijn aangegeven met netelroos, ademhalingsproblemen, zwelling van het gezicht, tong en keel.

Dextroamfetamine

Algemeen bekend als Dexedrine, allergische reacties op dit medicijn zijn huiduitslag, netelroos, zwelling van de mond, gezicht en de keel, pijn op de borst of een onregelmatige hartslag, wazig zien, flauwvallen, en hallucinatie. Dexedrine is ook een stimulerend middel.

Amfetamine en Dextroamfetamine

Een combinatie van de twee geneesmiddelen in het algemeen aangeboden als Adderall lijst allergische reacties vergelijkbaar zijn individuele componenten. Licht gevoel in het hoofd, snelle of onregelmatige hartslag, hoofdpijn, wazig zien, pijn op de borst, epileptische aanvallen, hallucinaties, en tremor top van de lijst als indicatoren van een Adderall allergische reactie.

Atomoxetine

Een populaire niet-stimulerende medicatie gebruikt voor de behandeling van ADHD, atomoxetine (Strattera) allergische reacties worden aangeduid met netelroos, zwelling, moeite met ademhalen, pijn op de borst, flauwvallen, ongewone gedachten en gedragingen, hallucinaties, misselijkheid, buikpijn, geelzucht, veranderingen in de bloeddruk , en moeilijk urineren.

Medicatie Keuzes

Er zijn verschillende formuleringen van ADHD medicijnen die kunnen worden voorgeschreven als een patiƫnt een allergie voor een type van de geneeskunde. In het geval van een allergische reactie, is het belangrijk om te stoppen met het nemen van de medicijnen en onmiddellijk medische hulp zoeken.