Allergieën voor Chloor in zwembaden

Allergieën voor Chloor in zwembaden

Een chloor allergie is een potentieel gevaarlijke en schadelijke allergie dat milde kunnen leiden tot ernstige symptomen. In sommige gevallen kan een chloor allergie hinderlijk op zijn best, terwijl in andere gevallen kan het levensbedreigend zijn. Het is belangrijk identiteit geven chloor allergieën te bepalen of blootstelling chloor is een probleem voor u. Zwembaden gebruiken een grote concentratie van chloor dat chloor allergieën kunnen verergeren.

Beschrijving

Een chloor allergie is een allergie voor de chemische chloor, vaak gevonden in water sanitaire voorzieningen en in het zwembad water. Chloor allergieën kunnen optreden met verschillende symptomen, zodat het soms moeilijk te ontdekken indien een allergie effectief bestaat, en als het chloor dat de symptomen veroorzaakt helemaal. Chloor allergieën verschijnen gewoonlijk als nasale problemen, maar af en toe een uitslag of witte bultjes kan over het hele lichaam verschijnen.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van een allergie voor chloor jeukende of tranende ogen, rode ogen, verstopte neus, hoesten en een jeukende of rode huiduitslag; In ernstige gevallen kan een chloor allergie leiden tot astma-achtige symptomen wanneer de longen contract en vernauwen de luchtwegen. Dit kan ademhalingsmoeilijkheden, die uiterst gevaarlijk in een zwembad kan zijn. Als de ademhaling lijkt moeizaam of moeilijk rond chloor, dan is het waarschijnlijk dan een allergie bestaat. Raadpleeg een arts als u een van deze allergische symptomen te noteren.

Misvattingen

Veel mensen geloven dat ze een chloor allergie terwijl het in feite, alles wat ze hebben is een gevoeligheid voor chloor en chemicaliën die niet allergie gerelateerd. Enkele symptomen chloor gevoelig zijn identiek aan de symptomen van allergie, die kan het zelfs moeilijker om een ​​echte allergie identificeren. Neem contact op met een zorgverlener om te bepalen of uw symptomen komen van een allergie of gewoon normale chemische overgevoeligheid.

Preventie / Oplossing

Allergie aanvallen kunnen gemakkelijk worden voorkomen met het verwijderen van chloor uit zwembaden, schoonmaakmiddelen en drinkwater. Een water distilleerder meestal kan het grootste deel van het chloor te verwijderen uit water. Zwembaden kunnen worden ontsmet met andere materialen, zoals broom. Sommige zwembaden bieden ook sanitaire voorzieningen door middel van een op basis van zout product.

Waarschuwing

Volgens Web MD, kinderen die veel tijd doorbrengen in zwembaden te verhogen hun risico's voor nasale allergie en astma. Een studie uit 2009 door Pediatrics Journal onderzocht 847 tieners die regelmatig zwom. Tieners die meer dan 1000 uur in een zwembad in hun leven waren 7 tot 14 keer meer kans op allergie problemen dan kinderen die minder dan 100 uur in een zwembad doorgebracht hebben doorgebracht. Het is belangrijk om kinderen te voet te volgen en noteer eventuele wijzigingen in de symptomen van allergie bij elk bezoek aan het zwembad.