Alkaline Foods & Spices

Een alkalische-rijk dieet heeft voordelen voor de gezondheid, dus het is belangrijk om te weten hoe deze voedingsmiddelen te identificeren. Bepaalde levensmiddelen, zoals specerijen, bezitten een hoog alkalisch gehalte en een basische residuen of "alkaline as," laat na verbrand door het menselijk lichaam.

Definitie

Wanneer het voedsel wordt afgebroken door het lichaam, een mineraal residu blijft en wordt in afval verplaatst. Dit residu wordt aangeduid als "as" en voedingsmiddelen zijn geclassificeerd als "alkaline", "zuur" of "neutrale" op basis van de pH van de as achtergelaten.

Groenten

De meeste groenten zijn rijk producenten van alkalische as, vooral bieten en paardebloem greens, snijbiet en gebakken aardappelen, evenals kool, bloemkool, selderij, wortelen, rapen en kalebassen.

Fruit

Citrusvruchten zijn de meest opmerkelijke producenten van alkalische as, maar veel andere vruchten zijn ook alkalisch, zoals appels, rozijnen, bananen, ananas, nectarines, data en bramen.

Kruiden en andere voedingsmiddelen

Meeste kruiden en specerijen zijn alkalisch, zoals kaneel, curry, mosterd, gember en peper, en alle kruiden. Water, verse sappen, amandelen, kastanjes en tofu zijn ook alkalisch.

Functie

Een gezonde lichamelijke pH kan worden verkregen door een dieet rijk aan voedingsmiddelen met een hoog alkalisch gehalte in tegenstelling tot een dieet met een hoog zuurgehalte.

Voordelen

Een sterk alkalisch dieet kan diverse degeneratieve en auto-immuunziekten, zoals acidose of zure reflux ziekte, die kan worden veroorzaakt door een overmaat aan voedingsmiddelen met een zure pH te voorkomen.