Alkaline Foods For Health

Alkaline Foods For Health

Een gezond dieet is er een die bestaat uit 75 procent alkalische voedingsmiddelen en 25 procent zure voedingsmiddelen. Alkaline en zuren in het lichaam worden gemeten door pH-balans op een schaal van 1 tot 14, met het hogere getallen die het alkalische voedingsmiddelen. Het eten van alkalische voedingsmiddelen kan u helpen immuniteit problemen en zelfs ziekten als kanker te voorkomen.

Groenten

Vrijwel alle groenten zijn alkalische voedingsmiddelen. Groenten zoals selderij bevatten hoge niveaus van vitaminen en mineralen. Dit houdt uw evenwichtige cellen gezond en elimineert uw beschadigde degenen. Rauwe groenten zijn ook geladen met spijsverteringsenzymen. Deze helpen bij de spijsvertering en ook helpen elimineren gist, gifstoffen en parasieten uit uw lichaam. U moet ten minste vijf porties groenten per dag te eten. U kunt een blender gebruiken en drink wat van je groenten. Ze zijn gemakkelijker om op deze manier te assimileren.

Naast selderij, andere groenten die kunnen helpen alkalinize je lichaam onder andere wortelen, komkommer, radijs, spinazie, sla, boerenkool, uien kool, rapen, groene bonen, erwten, yams, broccoli en spruitjes.

Fruit

Vele vruchten, behalve veenbessen, alkalinize het lichaam. Ze bevatten ook essentiële vitaminen, mineralen en spijsverteringsenzymen om uw cellen gezond en ziektevrij te houden. Fruit zoals druiven zijn natuurlijke laxeermiddelen. Zij kunnen uw lichaam te ontdoen van schadelijke fecale verstoppingen in de darm. Andere vruchten die alkalisch zijn in de natuur onder andere avocado, appels, sinaasappels, kersen, bananen, ananas, perziken, peren, honingdauw meloen, bosbessen, bramen, mandarijnen, watermeloen, citroenen, limoenen, grapefruit en rabarber.

Protein Foods

Eiwitten zijn essentieel om spieren en onderhouden vitale lichaamsprocessen. Echter, de meeste eiwitrijke voedingsmiddelen zoals rundvlees, kalkoen en vis zijn zuur. Sommige eiwitrijke voedingsmiddelen hebben een matige tot hoge alkalische niveaus, met inbegrip van kipfilet, kwark, amandelen, kastanjes, tofu, eieren en yoghurt.

Seeds & Grains

De meeste zaden bevatten eiwitten. Zaden die kunnen helpen alkaliseren je lichaam zijn pompoen, vlas, sesam, zonnebloem en alle gekiemde zaden. Millet is een alkalinizing graan.

Kruiden & Specerijen

U kunt uw dieet alkalinize door het gebruik van bepaalde kruiden en specerijen. Kaneel, gember, mosterd, curry, chili peper, miso, tamari en de meeste kruiden zijn alkalisch van aard. Voeg een van hen om een ​​aantal favoriete voedingsmiddelen te helpen de balans van het pH-niveau in je lichaam.

Vetten en Oliën

Gebruik de juiste vetten en oliën om de smaak van bepaalde voedingsmiddelen zoals salades. Vetten en oliën die je lichaam kan alkalinize omvatten vlas, hennep, avocado, olijfolie, kokosolie, teunisbloem en borage.