Alkaline Foods en Kruiden

Alkaline Foods en Kruiden

Het verstrekken van uw lichaam met de juiste zuur / base-evenwicht is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid. De huidige samenleving wordt snel produceren van een groot aantal gezondheidsproblemen als gevolg van de toename van de consumptie van zuurvormende voedingsmiddelen zoals geraffineerde suikers, wit brood en verzadigde vetten. Het eten van meer alkaliserende voedingsmiddelen kan de weg naar het herwinnen van evenwicht van het lichaam en een veel gezonder lichaam systeem.

Citrus

In tegenstelling tot populaire opvattingen, de citrus familie is niet zuurvormende. Essense-of-life.com stelt dat bij inname, citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappelen, mandarijnen, limoenen, grapefruits en mandarijnen zijn allemaal alkalisch-vormende. Veel culturen eten citrusvruchten met een korreltje zout, die snel zal versnellen de alkalizing proces. Als het fruit in de mond wordt gehouden voor een paar seconden voor het doorslikken het, kan het alkalizing proces worden ervaren als het speeksel reageert met de citrus en vormt een alkalische.

Allium Familie

De familie Allium van planten behoren uien, prei, knoflook en bieslook. Naast alkaliserende voor het lichaam, deze voedingsgroep biedt tal van essentiële mineralen en flavonoïden die de productie van krachtige antioxidanten in het lichaam te stimuleren. De allium familie heeft ook een sterke anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen en biedt bescherming tegen bacteriën en infectie veroorzaken virussen, waardoor het ergste vijand verkoudheid is.

Zaden, noten en granen

Volgens Dr Robert Young, co-auteur van "'The pH Miracle', de meest potente alkaliserende zaden, noten en granen bevatten amandelen, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, komijnzaad, linzen, boekweit en elk type van zaden geplant. Moeren om te voorkomen dat zijn pinda's, cashewnoten en pistachenoten.

Bladgroenten en kruiden

Naast de voor de hand liggende voordelen voor de gezondheid van het opnemen van bladgroenten in het dieet, vele rassen zijn ook zeer alkaliserende voor het lichaam en kan helpen om de negatieve effecten van de zuurvormende voedsel dat we regelmatig consumeren neutraliseren. Enkele van de belangrijkste alkalizing bladgroenten bevatten spinazie, sla, waterkers en selderij. Alle soorten grassen en kruiden, zoals tarwegras, gerst gras, basilicum, oregano, tijm en kamut, zijn ook zeer alkaliserende en zorgen voor een super-hit van voedingsstoffen aan het lichaam.

Brassicaceae Family

De familie Brassicaceae omvat groenten, zoals broccoli, bloemkool, rode en gemeenschappelijke kool, radijs en rapen, die alle alkalisch-vormende voor het lichaam. Dit voedsel groep is over het algemeen ook zeer rijk aan vitamine C, K en A, en heeft een hoog gehalte aan foliumzuur en voedingsvezels.

Alkaline Vetten en Oliën

Terwijl alle verzadigde vetten zijn zuur en de meeste oliën zijn ook, er alkalisch vetten en oliën die worden gebruikt in de plaats van zuurvormende oliën die koken. Zoals aangegeven door de pH deskundige Maraline Krey van pH Body Balance, deze omvatten olijfolie, lijnzaadolie, hennepolie, avocado olie, teunisbloemolie en kokosolie. Deze oliën zijn ook goed voor het verlagen van het cholesterolgehalte van het bloed.