Alkaline Foods & Drinken

Alkaline Foods & Drinken

Het handhaven van een juiste pH in het lichaam is belangrijk. Op een schaal van 1 tot 14, een ideale pH is 6,5-7,5, met de hogere nummers worden meer basisch en lagere aantallen zuurder. Al uw lichaam belangrijke metabole processen, met inbegrip van uw immuniteit, afhankelijk van pH-balans. Diƫten met veel alkalische voedingsmiddelen kan u helpen uw gewicht onder controle te houden, acne te voorkomen en problemen zoals artritis en kanker te voorkomen. Een gezonde voeding moet 75 procent alkalische en 25 procent zuur zijn.

Groenten

De meeste groenten zijn alkalische voedingsmiddelen. Rauwe groenten bevatten hoge niveaus van vitaminen en mineralen die het lichaam de cellen gezond te kunnen houden. Ze hebben ook spijsverteringsenzymen die niet alleen helpen om uw voedsel te verwerken, maar ook systemische gisten en parasieten te doden. U kunt rauwe groenten of sap te eten. Het maken van sap met zich meebrengt, mengen ze in een blender, waarmee je meer rauwe groenten te consumeren en assimileren ze beter. Er zijn ook gekookte groenten die helpen alkaliseren het lichaam.

Groenten die matige tot hoge alkalische hebben zijn broccoli, zoete aardappelen, komkommer, wortelen, selderij, sla, radijs, spinazie, kool, asperge, artisjokken, bloemkool, erwten, bonen, rapen, waterkers, spruitjes en knoflook.

Fruit

Vele vruchten, behalve veenbessen, alkalisch van aard. Vruchten bevatten veel essentiƫle vitaminen en mineralen. Vruchten hebben ook spijsverteringsenzymen die kan helpen bij de spijsvertering en het bestrijden vreemde indringers. Ze zijn ook natuurlijke laxeermiddelen die de darmen regelmatig kan houden.

Vruchten die het lichaam kan alkaliseren bevatten mango's, kiwi, avocado's, citroenen, limoenen, grapefruit, sinaasappelen, honingdauw meloenen, appels, ananas, vijgen, abrikozen, meloen, watermeloen, druiven, bosbessen, bramen, bananen, perziken, peren, nectarines en kersen.

Protein Foods

De meeste eiwitrijke voedingsmiddelen zoals rundvlees, varkensvlees, kalkoen en vis zijn zure voedingsmiddelen. Maar er zijn verschillende eiwitrijke voedingsmiddelen die het lichaam kan alkaliseren. Deze omvatten kipfilet, kwark, yoghurt, amandelen, kastanjes, eieren en tofu. Een maaltijd die een kipfilet bevat, zouden zoete aardappel, groene bonen en een salade geheel alkalisch zijn.

Specerijen & Kruiden

Sommige kruiden en specerijen zijn alkalische voedingsmiddelen. Ze kunnen worden toegevoegd aan voedingsmiddelen en salades om tegen bepaalde zure voedingsmiddelen. Sommige van de volgende kruiden en specerijen bevatten kaneel, gember, kerrie, zeezout, mosterd, miso, chili peper en tamari.

Dranken

Er zijn een aantal drankjes die kunnen helpen alkalize uw dieet. Deze omvatten mineraalwater, appelazijn, groentesappen, groene sappen, sinaasappelsap, grapefruitsap, biologische melk (ongepasteuriseerde), groene thee, kruidenthee, paardebloem thee, ginseng thee, Banchi thee en kombucha.