Alcoholisme Defined

Alcoholisme is de geestelijke en lichamelijke verslaving aan alcohol. Volgens het National Institute on Alcohol Abuse en Alcoholisme, alcoholisme is een ziekte, en een persoon die lijdt aan het kan niet stoppen met het drinken van alcohol zonder medische hulp.

Functies

Alcoholisme omvat de sterke wens om alcohol gebruiken en niet in staat om het bedrag te beperken. Het lichaam gewend raakt aan alcohol en vereist grotere bedragen hetzelfde gevoel te bereiken. Als een alcoholist pogingen om te stoppen met drinken, zou hij gaan door fysieke terugtrekking en ervaring misselijkheid, koude rillingen, zweten en trillen.

Oorzaken

Volgens het National Institute on Alcohol en alcoholisme, een persoon meer vatbaar voor de ziekte of het loopt in haar familie, maar kan ook ontstaan ​​door het onder een hoge hoeveelheid stress of zijn rond drinkers.

Effecten

De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat overmatig alcoholgebruik ernstig leverfunctie kan beschadigen. Alcoholisme kan ook leiden tot financiële of juridische problemen omdat een alcoholist niet kan stoppen met drinken, zelfs als het interfereert met het werken of het betalen van rekeningen.

Behandeling

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan alcoholisme worden behandeld met een medisch toezicht fysieke ontgifting om zich te ontdoen van al het alcohol in het lichaam te krijgen, alsmede door middel van klinische therapie of steungroepen.

Betekenis

Meer dan 70 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben familieleden met alcoholisme, meldt de Universiteit van Maryland Medical Center. Het centrum staat ook dat alcohol is een bijdragende factor in bijna 50 procent van alle auto-ongeluk doden.