ADHD Theorie

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is uitgegroeid tot een van de ontwikkelingsstoornissen meest bekende kindertijd. Hoewel veel kinderen kunnen worstelen met een slechte luistervaardigheden en nog steeds zitten, een kind met ADHD heeft ernstige kwesties die medische interventie vereisen.

Diagnose

Er zijn weliswaar enkele duidelijke aanwijzingen van ADHD, is er geen snelle en gemakkelijke manier om de diagnose te stellen. Onder ideale omstandigheden, een kind de ouders, leerkrachten en kinderarts allemaal samenwerken om de voet te volgen gedragspatronen.

Behandeling

In veel gevallen kan ADHD worden aangepakt met meer consistentie in de leeromgeving, gedragsverandering en verbetering van het gevoel van eigenwaarde. Maar als een kind met ADHD weinig of geen vooruitgang geboekt met de behandeling heeft gemaakt, kan dan medicatie zoals Ritalin en Adderall gebruikt worden in combinatie met therapie.

Soorten

Gecombineerd ADHD is de meest voorkomende vorm van de aandoening die alle symptomen van aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit presenteert. Onoplettend ADHD heeft alleen betrekking op de symptomen van verminderde concentratie, werd dit soort voorheen bekend als ADD. En hyperactief-impulsief ADHD manifesteert slechts symptomen van lichamelijke onrust en ongeduld.

Prognose

Succes het overwinnen van ADHD hangt af van hoe adequaat en consequent wordt behandeld. Hoewel mensen met ADHD kan nooit "genezen" van de aandoening, kunnen zij allen leren aanpassen aan de conditie en gedijen.

Public Opinion

Door zijn bekendheid en reputatie, sommige specialisten vermoeden dat het ADHD is geworden over-gediagnosticeerd. Toch, veel ouders, leerkrachten en artsen beweren dat kinderen die ADHD worstelen met ernstige problemen en niet normaal kan functioneren.