Acute behandeling van glaucoom

Glaucoom is een oogaandoening die meestal vooruit in de tijd, waardoor geleidelijke schade. Soms, echter, bepaalde vormen van schade aan het oog resulteren in een snel begin van de symptomen die uw gezichtsvermogen kan bedreigen.

Vloeistof in de ogen

Eye weefsels worden gevoed door een viskeuze vloeistof genaamd kamerwater. Deze vloeistof spoelt over de ooglens alvorens opgenomen door de voorste ciliaire ader.

Soorten glaucoom

Glaucoom wordt gekenmerkt door een abnormale toename van de oogdruk, die het netvlies en de oogzenuw beschadigen. Meestal is de drukstijging wordt veroorzaakt door een vertraagde afvoer van kamerwater. In dergelijke gevallen drukopbouw is langzaam en gestaag. Soms, echter, trauma of chirurgie volledig vastlopen, waardoor een acute drukstijging veroorzaken.

Symptomen

De plotselinge stijging van de druk veroorzaakt hevige pijn en golven van misselijkheid, vergezeld van wazig zicht. Deze symptomen contrasteren met de symptomen van een langzame drukopbouw, die aanwezig kunnen zijn tot permanente schade aan de oogzenuw reeds heeft plaatsgevonden.

Chirurgische Behandelingen

De National Eye Institute stelt dat als acuut glaucoom toeslaat, moet worden beschouwd als een noodsituatie, omdat gezichtsverlies dreigt --- soms binnen enkele dagen. Laserchirurgie is meestal nodig om ten minste gedeeltelijke fluïdumstroming hervatten.

Medicamenteuze behandelingen

Na laserchirurgie, oogdruppels of orale medicatie kan worden om drukopbouw in het oog te vertragen. In combinatie kunnen deze medicijnen effectief te beschermen tegen verlies van gezichtsvermogen.