Activiteiten voor de Ziekte van Alzheimer patiënten

Activiteiten voor de Ziekte van Alzheimer patiënten

Het kan een uitdaging om te komen met ideeën voor activiteiten voor patiënten met de ziekte van Alzheimer. Met matige en gevorderde ziekte van Alzheimer, kan de patiënt een zeer korte aandachtsspanne en slechte controle over haar fysieke bewegingen hebben. Patiënten met vroege Alzheimer kunnen depressief of gefrustreerd over hun onvermogen om taken die ze eenmaal gevonden gemakkelijk uit te voeren zijn.

Plezierige Activiteiten

Betrek uw patiënt in een activiteit die een keer leuk om hem te zien als het stimuleert de belangstelling was. Elke activiteit die hij geniet doet dat zich bezighoudt zijn gedachten en laat hem fysieke beweging uit te voeren zal zijn lichaam, geest en ziel ten goede komen. Het doel van de activiteiten moet zijn om plezier te bieden en niet te proberen om uw patiënt te krijgen om te presteren op een bepaald niveau. Bijvoorbeeld, als uw patiënt was ooit een fervent tuinier, laat hem zijn handen in de modder en trek onkruid of plantenzaden.

Groepsactiviteiten

Speel games die een beroep op alle niveaus, zoals het slaan van een ballon opknoping van een string boven een ronde tafel waaraan de patiënten zitten opgeschort. Indien mogelijk, te scheiden van uw patiënten op basis van de ernst van hun aandoening, zodat de minder gestoorde kunnen werken aan puzzels en boeken lezen, terwijl die in de latere stadia van de ziekte worden gehouden bezig met eenvoudigere activiteiten zoals knijpen stress ballen en het spelen ballon ketting bal.

Waardigheid

Behandel je patiënten met waardigheid en als de volwassenen die ze zijn, ook al zijn ze kinderlijk kunnen handelen. Vermijd spellen en puzzels die duidelijk zijn voor kinderen en zijn gebrandmerkt met stripfiguren. Puzzels zijn goed voor de uitoefening van de geest, maar het is beter om puzzels met de natuur thema's of dieren in plaats van cartoons kiezen.

Passief Activiteiten

Stem de radio om een ​​oldies station of het spelen van klassieke muziek. Bijna iedereen houdt van muziek en Alzheimerpatiënten kunnen oude liederen lang herinneren nadat ze vele andere dingen zijn vergeten. Andere passieve activiteiten omvatten het bekijken van films en oude tv-shows. Wees voorzichtig met gewelddadige of enge films, omdat veel patiënten de ziekte van Alzheimer hebben angst problemen en kan onrustig worden door dergelijke shows. Sommige patiënten kunnen niet in staat zijn om onderscheid te maken tussen fantasie en werkelijkheid. Kies shows die grappig en vrolijk zijn.

Functionele activiteiten

Beoordelen van vaardigheden van je patiënt, selecteer vervolgens de activiteiten die veilig voor hem zal zijn, houden bij patiënten achterhoofd Alzheimer hebben problemen met de fysieke coördinatie, evenals slecht beoordelingsvermogen. Activiteiten van Alzheimer-patiënten zou kunnen genieten vegen, afwassen, wassen tafels, harken bladeren, tuinieren, stofzuigen en vouwen handdoeken. Aangezien de ziekte vordert, Alzheimer patiënten vaak repetitieve gedragingen voeren kan grondig beste tafelblad vegen voor langere tijd. Voor patiënten in het begin stadia van de ziekte van Alzheimer, ook tal van mentale activiteiten, zoals kruiswoordpuzzels of legpuzzels om hun geest actief in de hoop van het vertragen van de progressie van hun ziekte te houden.