Activiteiten voor Case Management Training Asperger

Activiteiten voor Case Management Training Asperger

Asperger Syndroom - AS - is genoemd naar Hans Asperger, een kinderarts die dit autisme spectrum stoornis in 1940 Symptomen van Asperger geïdentificeerd onder ongewone spraak patronen en obsessief gedrag. Bovendien, als patiënten kunnen overgevoelig zijn voor prikkels zoals licht of geluid. Hoewel mensen met AS zijn meestal functioneel in het dagelijks leven, ze hebben vaak speciale educatieve en sociale behoeften. Professionals die gespecialiseerd zijn in het werken met Asperger's getroffen individuen kunnen waardevolle inzichten uit de activiteiten voor Asperger case management training leren.

IEP Rollenspel

De AS casemanager moet coördineren sociale en medische diensten in adequaat behoeften van de klant. Voor de cliënt met het syndroom van Asperger, dit is inclusief het speciaal onderwijs onder een handelingsplan - Geïndividualiseerde Educational Plan - dat zal begeleiden en informeren schoolloopbaan van de leerling. Schoolpersoneel, inclusief leraar van het kind, de ouders, de case manager en anderen te ontmoeten aan het IEP te creëren.

Tijdens de case management training, een rollenspel activiteit die u vertrouwd met IEP kwesties, diverse groepsdynamiek, en kunt u onder ogen zien en navigeren potentiële "hot button" kwesties is van onschatbare waarde voor uw toekomstige effectiviteit als AS casemanager. Tijdens dit rollenspel, u en uw collega's aannemen dat de onderdelen van de leraar, de ouders en de school beheerders, terwijl elke persoon neemt een wending als casemanager. Met behulp van een vooraf geschreven script dat problemen een monster student en individuele behoeften schetst geeft role-spelers een uitgangspunt voor het verbreden van de discussie. De case manager tijdens de activiteit moet zich richten op pleiten voor de beste uitkomst van de student.

Brainstormen

Een van de belangrijkste instrumenten van een Asperger casemanager kan bezitten is kennis. Brainstormen met andere AS professionals is zeer effectief in het bundelen van kennis, ervaring en inzicht. Een manier om te brainstormen in een klaslokaal is het station van de instructeur bij het bord om lijsten samen te stellen. Een kolom kan worden geleid 'Symptomen', terwijl een ander het recht hebben "Vaardigheden" en een derde "handicap." U en uw collega's kunnen roepen items voor elke lijst, die alle bijdragen aan de kennisbasis van de groep. Wanneer de brainstormsessie is voltooid, kopieert u onderaan de lijsten voor toekomstig gebruik.

Creatief schrijven

Als een andere manier om kennis en inzicht te delen, kan een wekelijkse schriftelijk activiteit effectief richten op casemanagement voor het syndroom van Asperger. Essays, korte fictie en poëzie geven een stem aan de verschillende manieren waarop casemanagers uiten hun belangenbehartiging. Een beschrijving van een zinvolle ontmoeting of een gedicht waarin de casemanager neemt het standpunt van de klant kan inzichtelijke perspectieven die zal helpen met de toekomstige professionele situaties te bieden. Het belangrijkste aspect van het creatief schrijven activiteit is de kans voor u en uw collega's om uw werk te delen in de klas en feedback geven aan anderen.