Activiteiten en spelletjes voor Memory

Activiteiten en spelletjes voor Memory

Het dagelijks leven kan worden gevuld met informatie om te onthouden: namen, ID-nummers, en boodschappenlijstjes, om een ​​paar te noemen. U kunt profiteren van het geheugen oefeningen op elke leeftijd. Jonge kinderen zijn gewoon ontwikkelen capaciteiten hun hersenen 'voor het geheugen, terwijl de studenten moeten feiten voor tests onthouden, en oudere volwassenen kunnen willen hun reeds ontwikkelde hersenen in vorm te houden. Er zijn veel eenvoudige methoden en games om u te helpen uw recall verfijnen.

Rijmende Numbers

Break down lijsten van nummers door het te associëren elk nummer met een woord dat rijmt op het. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je de code 3521. onthouden voor "drie", dat "gratis". Voor "vijf", denken "levend". Voor "twee", denken "true", en "een", denken "fun". Nu heb je de uitdrukking "Free, in leven, waar, (en) fun". Het kan ook helpen om positieve woorden of degenen die zorgen voor een opvallende visuele gebruiken.

De Romeinse Room en Journey Methoden

De Romeinse Room Techniek, of de methode van Loci, is een eeuwenoude strategie voor het onthouden van groepen van informatie. Visualiseer een vertrouwde ruimte, zoals uw woonkamer, uw slaapkamer of uw kantoor. Voeg vervolgens decoraties, meubels, of andere visuele herinneringen aan de lijst die je moet onthouden in de kamer. Een variant op deze methode is de reis, die een denkbeeldige tour van de kamer heeft en is ontworpen om groepen van gegevens die moeten worden in een bepaalde volgorde. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je nodig hebt om de namen van de 20ste en 21ste Amerikaanse Presidenten herinneren. Stel je voor touring uw kamer. Er is een nummer op de deur die 20-21 zegt. Doe net alsof er een gevulde Garfield kat in de hoek. De kat is zo vet, je denkt dat hij waarschijnlijk moet gaan naar de sportschool - "gym" zijnde een homofoon voor "Jim", zoals in James, net als in James Garfield. Vreemd, er is ook een oude kist op de vloer. Je opent het en vind het is gevuld met schilderijen - kunst. "Borst" staat voor "Chester" en "kunst" is een bijnaam voor "Arthur", zodat visuele vertegenwoordigt Chester Arthur.

Memory Card Game

Dit klassieke spel helpt u uw korte termijn visuele geheugen te gebruiken. Selecteer acht paar uit een spel kaarten, zoals een paar zessen, een paar boeren, enzovoort, voor een totaal van zestien kaarten. Schud ze en leg ze verdekt in 4-door-4-kaart plein. Flip twee kaarten om, één voor één. Als ze overeenkomen, verwijder ze van het plein. Zo niet, draai je ze weer om en probeer het opnieuw. Probeer om de aantallen en locaties van de kaarten die je eerder omgedraaid onthouden om zo veel paren mogelijk zo snel mogelijk te maken. Ga door totdat je hebt opgeruimd alle kaarten. Herhaal dit met een hoger aantal kaarten, de hele weg tot aan de volledige dek, dat is 26 paren.

Online Games

Diegenen die meer technologisch geneigd kunnen profiteren van de verscheidenheid aan gratis online memory spelletjes in de rubriek Resources. Een online versie van de geheugenkaart spel, een vorm positionering spel, en een virtuele recept memoriseren spel zijn enkele voorbeelden.