Acid Reflux & sinusbesmettingen

Gastro-oesofageale reflux, of GERD, zorgt ervoor dat het zuur in je maag te lekken in de slokdarm. Wanneer het zuur verplaatst voorbij de keel, kan het vele problemen, waaronder sinus infecties.

Wat is GERD?

Gastro-oesofageale reflux gebeurt wanneer een spier aan het einde van uw slokdarm, dat is een buis die voedsel vervoert van uw mond naar je maag, niet helemaal sluiten. Dit maakt spijsverteringszuren van je maag te stromen in de slokdarm.

Voorbij de slokdarm

Als het maagzuur gaat door zijn slokdarm en in de keel, het heet laryngopharyngeal reflux. In dit geval kan het zuur reizen in de neusholten ook.

Symptomen van Laryngopharyngeal Reflux

Als het zuur reist in de keel, kan het zuur een bittere smaak, keelpijn, hoesten, heesheid, astma en slaapapneu veroorzaken. Frequente sinusbesmettingen kan ook optreden als het zuur reist in de neusholte.

Wie krijgt Laryngopharyngeal reflux?

Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen laryngopharyngeal reflux evenals GERD hebben als gevolg van een structurele afwijking van de slokdarm. Zuigelingen en kinderen groeien vaak van te maken, en je kunt het nog erger te maken door het eten van chocolade, gekruid voedsel en citrusvruchten.

Wat te doen Over Laryngopharyngeal reflux?

Veranderingen in het dieet en slapen op een helling kan verbeteren de symptomen van zure reflux. Veel medicijnen, zoals zuur verloopstukken en antihistaminica kunnen ook helpen. Soms worden patiƫnten verwezen naar een oor, neus en keel specialist als sinus symptomen niet verbeteren.