Abdominale Hernia Repair

Abdominale Hernia Repair

Abdominale hernia of liesbreuken, optreden wanneer een deel van de darm of ander zacht weefsel steekt door een zwakke plek van de onderbuik. Chirurgisch herstel is een veel voorkomende behandeling voor veel abdominale hernia.

Hernioplasty

Volgens de Mayo Clinic, een hernioplasty is een chirurgische procedure die vergelijkbaar is met patches een band en gebruikt een stuk synthetisch gaas om het gedeelte van de buikwand een hernia omvat dekken. Hernioplasties kan worden uitgevoerd met een lange incisie of worden uitgevoerd met een laparoscopische glasvezel buis die in een kleinere incisie ingebracht.

Laparoscopische Hernioplasty Voordelen

Een laparoscopische hernioplasty veroorzaakt minder ongemak dan een conventionele procedure en een terugkeer naar het werk en de normale activiteiten in een paar dagen in veel gevallen. Een goede keuze voor patiënten met hernia aan beide zijden van het lichaam laparoscopische hernioplasties zijn.

Laparoscopische Hernioplasty Nadelen

Laparoscopische hernioplasties kunnen een hoger risico op complicaties hebben en er is een grotere kans op terugkerende hernia.

Herniorrhaphy

Een herniorrhaphy is een procedure waarbij de chirurg een incisie in de lies, duwt een uitstekende darm terug in de buik en herstelt de verzwakte buikspier door samen te naaien. Patiënten niet in staat zijn normale activiteiten hervatten dan vier tot zes weken na deze procedure.

Kleine Hernia

Veel artsen afzien van een operatie aan kleinere abdominale hernia als de patiënt niet ongemak lijden. Kleine hernia's moeten worden gecontroleerd door een arts en kan een operatie noodzakelijk zijn als ze groter worden.