Aangeboren Cyanotic Heart Disease

Het National Institute of Health zegt aangeboren hartaandoening (CHD) is een overkoepelende term die wordt gebruikt om verschillende problemen van het hart te beschrijven. De American Heart Association zegt dat elk jaar zijn er ongeveer 35.000 baby's geboren met een soort van aangeboren hartafwijking. CHD is vaak verdeeld in cyanose (blauwe verkleuring veroorzaakt door een relatief gebrek aan zuurstof) en niet-cyanotisch.

Oorzaken van CHD

De NIH zegt terwijl verscheidene factoren lijken betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de meeste aangeboren hartafwijkingen, de exacte oorzaak is onduidelijk.

Prenatale kwesties die het risico van CHD kunnen verhogen omvatten diabetes, rubella of andere virale ziekten en gebrekkige prenatale voeding.

Zwangere vrouwen ouder dan 40 jaar hebben meer kans op een baby geboren met de ziekte hebben. Erfelijke kan ook een rol spelen in de CHD.

Cyanotic Gebreken

In aangeboren cyanotische hartafwijkingen, bloed gepompt om het lichaam bevat onvoldoende niveaus van zuurstof. Dit creëert een aandoening bekend als cyanose, die een blauwe verkleuring van de huid. Dat is de reden waarom de uitdrukking "blauwe baby's" wordt soms gebruikt om te verwijzen naar kinderen met cyanose.

Drie van de meest voorkomende cyanotische gebreken zijn tetralogie van Fallot, transpositie van de grote slagaders (schepen) en de totale abnormale pulmonale veneuze terugkeer.

Tetralogie van Fallot

Tetralogie van Fallot veroorzaakt laag zuurstofgehalte in het bloed, wat leidt tot cyanose. Sommige pasgeborenen met ernstige tetralogie van Fallot kan een operatie ondergaan om tijdelijke verlichting te bieden door het verhogen van de bloedstroom naar de longen door heroriëntering van de circulatie van het bloed. Dit vermindert de cyanose en geeft de tijd kind om te groeien en te ontwikkelen, op welk moment het probleem definitief kan worden opgelost.

Vervoer van de grote vaten en Total Anomalous Pulmonale Veneuze

Transpositie van de grote vaten is een aangeboren hartafwijking cyanogene waarbij de twee grote bloedvaten (aorta en de longslagader) worden omgekeerd. Baby's geboren met deze aandoening zal sterven, tenzij ze een procedure die één of meer verbindingen die het mogelijk zuurstofrijk bloed naar het lichaam te bereiken zal bieden.

Totaal abnormale pulmonale veneuze terugstroom wordt gediagnosticeerd wanneer geen van de vier aders die het vervoer van bloed van de longen naar het hart wordt naar de linker kamer van het hart bevestigd. Deze aangeboren afwijking moet operatief gecorrigeerd kort na de geboorte.

Behandeling

De NIH zegt de sterfte aan congenitale hartziekte chirurgie vandaag gedaald van ongeveer 30 procent in de jaren 1970 tot minder dan 5 procent.

In sommige gevallen CHD geen operatie nodig en kunnen alleen worden behandeld met medicijnen.

De meerderheid van aangeboren hartziekten vereisen zowel chirurgie en medicijnen om het defect te genezen.