Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid van de Levensmiddelen

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid van de Levensmiddelen

Het eten van een gezonde voeding is de sleutel tot het behoud van uw gezondheid. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een voedselpiramide waarmee u kunt de juiste hoeveelheid van de verschillende soorten voedingsstoffen te meten om te consumeren op een dagelijkse basis gecreëerd. Vasthouden aan deze aanbevelingen zal resulteren in een evenwichtige voeding die helpt om obesitas en vele andere voeding gerelateerde gezondheidsproblemen te verbieden.

Grains

Een minimum van drie gram van granen moet worden gegeten op een dagelijkse basis. Voorbeelden zijn haver, gerst, rijst en tarwe. Volle granen hebben meer vezels dan geraffineerde granen. Hoewel geraffineerde granen worden vaak verrijkt met vitamines en ijzer, moet volle granen vaker gegeten worden, want ze bevatten meer vezels. De meeste volwassenen moeten tussen de 6 en de 8-ounce equivalenten van granen per dag te eten. Bijvoorbeeld, een snee brood telt als één ounce.

Groenten

Alle groenten, vooral donkergroen en oranje variëteiten, zijn van vitaal belang voor een gezond dieet. Groenten kunnen rauw gegeten worden, in blik, bevroren, gekookt of gedroogd. Donkergroene groenten bevatten spinazie, sommige soorten sla en broccoli. Oranje groenten bevatten wortelen, pompoen en zoete aardappelen. Andere goede keuzes zijn erwten, zwarte bonen, tofu en komkommers. De meeste volwassenen moeten consumeren 2,5 tot 3 kopjes groenten per dag.

Fruit

Elke vrucht of 100 procent vruchtensap moet worden verbruikt op een dagelijkse basis. Vruchten kunnen worden ingeblikt, gedroogd, vers of bevroren. Populaire vruchten bevatten appels, sinaasappels en bananen. Fruitsap is een goede keuze, op voorwaarde dat het geen extra smaakstoffen of additieven bevat. De meeste volwassenen moeten eten tussen de 1,5 en 2 kopjes fruit per dag.

Calcium

Melk en kaas zijn uitstekende bronnen van calcium, en er zijn andere manieren van consumeren als men lactose-intolerantie. Zuivelproducten worden gekozen dat er weinig of geen vet. Soja dranken of zuivel vervangers bevatten calcium, maar ontbreken in andere belangrijke voedingsstoffen, die moeten elders up te worden gemaakt in uw dieet. Volwassenen moeten verbruiken 3 kopjes van zuivelproducten of substituten elke dag.

Vlees en Bonen

Vlees, vis, gevogelte, eieren, droge bonen en noten zijn belangrijke bronnen van proteïne. Vlees en gevogelte gekozen moet vetarm zijn. Andere eiwitbronnen en gezonde oliën, zoals noten en vis, moet vaker worden verbruikt voor hun gezondheid. Vleeswaren moeten worden vermeden, aangezien zij veel natrium. Volwassenen moeten tussen 5 en 6,5 ounce equivalenten van het eiwit groep elke dag te eten.

Olieverf

Oliën uit bronnen zoals vis, plantaardige olie en noten zijn essentieel voor een dieet. Oliën uit boter, verkorting en margarine moeten met mate worden gegeten. Een goede manier om de oliesoort uw consumeren bepalen dat "goed" olie vloeibaar zijn bij kamertemperatuur, terwijl "slechte" olie zijn vast bij kamertemperatuur. Niet meer dan 6 of 7 theelepels olie moet per dag worden gegeten.

Equivalent Metingen

Om zeker te zijn van uw dagelijkse inname van elke voedselgroep is gelijk aan de aanbevolen hoeveelheid, raadpleeg dan het Amerikaanse ministerie van voedselpiramide website Landbouw.